Situatie keepers: ‘We gaan het bespreken’

| 05-03-2016

Blijft Kevin Begois de eerste doelman van PEC Zwolle of krijgt Mickey van der Hart beloning voor zijn ijzersterke periode? Dat is de vraag die trainer Ron Jans waarschijnlijk aankomende week gaat beantwoorden. Van der Hart vervangt op dit moment de nog niet fitte Begois en vult die taak op prima wijze in. “Mijn wedstrijd van vandaag was in de lijn van de laatste weken. Stabiel”, vindt de keeper na het duel tegen De Graafschap (2-1).

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De voetbalwereld staat bekend om haar opportunisme. De ene week is een speler een wereldgozer, de andere week is hij het bokje. Mickey van der Hart begint wat dat betreft een ervaringsspecialist te worden, want hij maakte al verschillende ups en downs mee. De wedstrijden voor de winterstop vallen wat Van der Hart betreft in de laatste categorie, maar de laatste weken is er duidelijk een stijgende lijn waarneembaar. In het duel van zaterdag met De Graafschap wordt hij zelfs toegezongen nadat hij op 1-0 Youssef El Jebli van scoren heeft gehouden. En dat door de fans die een aantal weken geleden nog niet zo positief waren. “Je merkt nu waardering, bijvoorbeeld dat de supporters mijn naam zingen. Maar ook binnen de club is er waardering. Dat geeft vertrouwen”, zegt Van der Hart.

Toch zijn het niet alleen maar waardering en vertrouwen waardoor het nu ineens beter gaat. Van der Hart beschikt al over wat bagage, zo legt hij zelf uit. “Dit is mijn tweede jaar in de eredivisie. Vorig jaar heb ik heel veel fouten gemaakt, maar daar leer je wel van. Die dingen neem je nu mee.” Moet Jans er dan voor kiezen om Van der Hart promotie te geven? De doelman zelf weet het antwoord wel. “Wat mij betreft blijf ik staan, want ik denk dat het de goede kant op gaat. De trainer heeft geen reden om te wisselen. Maar verder moet je bij hem zijn.” Coach Jans geeft aan dat er in ieder geval gesproken gaat worden over de positie onder de lat. “Kevin Begois speelt maandag tegen Jong NAC en als hij dat doorstaat zit hij weer bij de selectie. Op dat moment zullen we de volgorde bespreken.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het is dus nog niet voor de volle honderd procent duidelijk wie er de komende periode onder de Zwolse lat staat, al kan het maar zo Mickey van der Hart zijn. Tussen de twee doelmannen zit op dit moment weinig tot geen verschil en dan ligt het voor de hand om voor de jongere variant te kiezen. Een langer lopend contract, grotere kans op groei en de mogelijkheid om er nog wat centjes aan over te houden zijn daar prima argumenten voor. “Ik kan het me voorstellen dat de club er belang bij heeft. Voor mij is het op dit moment belangrijk om iedere week goed te presteren, meer niet. Verder zullen we het wel zien”, sluit Van der Hart af.

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Kevin Begois, Mickey van der Hart

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws