Simpele zege voor Regio Zwolle Volleybal

| 27-01-2019

Regio Zwolle Volleybal heeft zondag op eenvoudige wijze afgerekend met Apollo 8. De formatie van coach Wilfried Groothuis zegevierde met 0-3 en zag daardoor plaats drie weer in het zicht komen. “Dat is geen must, maar het zou wel lekker zijn. Je krijgt dan een punt extra in de play-offs”, vertelt Groothuis.

© Jan Burgman Fotografie

De Zwolse dames hadden maar weinig moeite met Apollo. De eerste set leverde, mede door sterk blokkeer- en serveerwerk, een 21-25 zege op, waarna er in de tweede set heel even wat problemen ontstonden. “Het werd iets minder netjes. We kwamen met 2-0 achter en namen direct een time-out. Daarna hebben we het goed opgepikt en zijn we eigenlijk niet meer in de problemen geweest”, stelt Groothuis, die de tweede set met 16-25 naar Zwolle zag gaan. De derde set werd uiteindelijk met 20-25 over de streep getrokken, waardoor de ploeg drie punten kon bijschrijven.

Een belangrijke zege, aangezien nummer drie VC Sneek het niet voor elkaar kreeg om te winnen van Talent Team Papendal. Regio Zwolle heeft nu nog twee punten achterstand op de Friese ploeg, terwijl er nog twee wedstrijden te spelen zijn. “Het heeft vandaag weinig moeite gekost, ook fysiek. Wat dat betreft wordt het volgende week anders, als we thuis tegen Sliedrecht spelen. We willen proberen derde te worden, maar wat mij betreft ligt de focus vooral op fit blijven en ritme houden. In de play-offs staan er in het begin een paar woensdagen ingepland, dus dat wordt pittig.”

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws