Simpele zege voor hockeysters, heren onderuit

| 11-03-2018

De hockeydames van HC Zwolle hebben zondag op bezoek bij de Groninger studenten een duidelijke 0-3 zege behaald. De ploeg van coach Roel Stofmeel kwam voor rust al op een 0-1 voorsprong en speelde daarna de zege definitief over de streep. “Onze keepster heeft één bal gehad. Dat zegt genoeg over onze dominantie”, aldus de coach.

© Annet van Raalten

HC Zwolle won vorige week knap bij concurrent Gooische, maar stapte daar niet helemaal tevreden van het veld. Het spelpeil was niet om over naar huis te schrijven en vooral dat moest ditmaal beter. In de openingsfase leek er van verbetering geen sprake. “In de eerste minuten waren we echt zoekende. Net als vorige week misten we een paar stuiterballen, waardoor ik benieuwd was of we de knop om konden zetten. Dat lukte goed”, vertelt Stofmeel, die een aantal kansen niet benut zag worden. Sophie Locht was de enige die wel doel trof, want via een velddoelpunt zorgde zij voor de 0-1. “Wat mij betreft had het ook wel 0-2 of 0-3 kunnen staan”, stelt Stofmeel.

Na rust bleef HC Zwolle de bovenliggende partij en dat resulteerde in een marge van drie doelpunten. Snel na rust tekende Sare van den Berg voor de 0-2 en door een goal van Anne Roos Meppelink eindigde het in 0-3. “We zijn in staat gebleken om de knop om te zetten, want we kwamen in de buurt van het gewenste niveau. Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar het maakt ons wel blij. Behoudens de openingsfase zijn we niet in de problemen geweest”, constateert Stofmeel, die zijn ploeg nog altijd bovenaan ziet staan.

Heren verliezen weer
De heren van HC Zwolle moesten in de overgangsklasse opnieuw een nederlaag slikken. Op bezoek bij HIC was Luc Lejeune de grote spelbreker, want hij diende HC Zwolle hoogstpersoonlijk een 4-1 nederlaag toe. Lejeune nam alle vier de treffers voor zijn rekening, waardoor het doelpunt van Matthijs Verhoef alleen voor de statistieken was. Op de ranglijst veranderde er niets, want ook concurrent Leiden ging onderuit.

Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws