Simpele overwinning voor Nummerdor

| 07-08-2016

Reinder Nummerdor en partner Christiaan Varenhorst zijn zondag op prima wijze begonnen aan de Olympische Spelen. Op het strand van Rio de Janeiro troffen de beachvolleyballers het Chileense duo Grimalt en Grimalt en dat tweetal was overduidelijk een maatje te klein: 2-0 (21-16 en 21-13).

Alleen in de beginfase van de eerste set kwamen de Chilenen nog redelijk mee met de twee Nederlanders. Onder aanvoering van de in Zwolle woonachtige Nummerdor kwam Nederland op 3-2 voor het eerst op voorsprong en na 12-9 werd het verschil gemaakt. Nummerdor en Varenhorst liepen via 14-9 door naar 16-9 en daardoor kregen de opponenten het nakijken. Het verschil van vijf bleef tot het einde in stand: 21-16. Ook in de tweede set waren de Nederlanders heer en meester. Vanuit 4-2 maakten de twee een run van zes punten en dat nam alle spanning direct weg. Freewheelend sloeg het duo zich naar het einde van de wedstrijd, een ontspannen begin van de route naar een medaille.

Het toernooi van Nummerdor en Varenhorst gaat dinsdag (22.30 uur) verder met een wedstrijd tegen het duo Fijalek/Prudel, waarna donderdag nog Semenov en Krasilnikov wachten. Dat duel begint om 18.00 uur.

Volleybal, Olympische Spelen, Beachvolleybal, Reinder Nummerdor

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws