Simpele overwinning dames Westenholte

| 25-03-2012

Het damesteam van volleybalvereniging Bas Autowas Westenholte heeft zaterdag een simpele overwinning geboekt op hekkensluiter Hevo. De ploeg van coach Ron Kranenburg won overtuigend met 4-0. Ondanks de duidelijke setstanden van 25-17, 25-12, 25-16 en 25-17 was van een trainingspotje geen sprake. “Tegen dit soort tegenstanders moet je er op bedacht zijn dat het wel moeilijk kan worden”, aldus Kranenburg. “Hevo heeft een goede ploeg, maar is alleen nog iets te jong.”

© Annet van Raalten

Voor Westenholte zit het seizoen er eigenlijk al op. Er kan in theorie nog beslag worden gelegd op de vierde plek in de tweede divisie B, waarin Landstede zaterdag kampioen werd, maar zakken op de ranglijst zal de nummer acht niet meer doen. En dus geeft Kranenburg zijn dames vooral mee lekker vanuit de organisatie te spelen en te genieten. “Dat ging deze week eigenlijk heel goed. Vorig weekend lukte het slechts anderhalve set, maar nu hebben we het vier sets volgehouden. We kenden geen gelukkige voorbereiding met allerlei kleine pijntjes op het laatste moment, maar we hadden weinig van Hevo te duchten. En eerlijk, deze wedstrijden moet je ook winnen.”

Voor het herenteam van Westenholte is plek negen in de eerste divisie A heilig. Momenteel staat de ploeg van Barry Kiel echter op een tiende plek die verplicht tot het spelen van play-offs tegen degradatie. Zaterdag werd in eigen huis kansloos met 0-4 verloren van kampioen Sneek (16-25, 16-25, 21-25 en 22-25). Westenholte heeft het ontlopen van de play-offs in de resterende vier duels echter volledig in eigen hand, want tegen drie directe concurrenten wordt nog gespeeld. Op de twee voorlaatste speelronden neemt Bas Autowas het op tegen DIO/Bedum en Prima Donna, waarna nog een uitduel tegen hekkensluiter Lycurgus op het programma staat.

Volleybal, Volleybalvereniging Voorsterslag

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws