Serie oefenduels basketbaljeugd Be Quick

| 19-04-2012

Het jeugdteam van basketbalvereniging Be Quick ’28 start maandag met een serie oefenduels. Be Quick is vorig jaar gestart met een team in de leeftijdscategorie van 10 tot en met 14 jaar, maar bij aanvang van het seizoen beschikte het over te weinig spelers. Hierdoor werd zij niet toegelaten om aan competitie deel te nemen. Nu vrijwel alle competities afgelopen zijn, heeft Be Quick enkele tegenstanders, zodat de jeugd toch ook wat echte wedstrijden kan spelen.

Op het moment beschikt het jeugdteam van Be Quick ’28 over zes actieve jongens en twee meisjes die nog in de kennismakingsfase meetrainen. In deze leeftijdscategorie is het gebruikelijk dat er gemixt wordt gebasketbald. Trainer Julius Rahan-Herwel Rahakbauw heeft de afgelopen maanden de trainingen gebruikt om deze groep zowel op techniek als tactiek wat bij te brengen. Maandag is de eerste wedstrijd, in Harderwijk tegen Rebound. “Daarna staat stadsgenoot ZAC nog op het programma en wellicht nog enkele andere tegenstanders”, meldt Rahakbauw.

Be Quick biedt jeugd die overweegt om te gaan basketballen de mogelijkheid om drie keer gratis mee te trainen. Hierdoor kan zij kennis maken met de sport basketbal. Het team traint altijd op dinsdag van 19.00 tot 20.15 uur in Sportcentrum Deltion aan de Obrechtstraat in Zwolle. Kijk voor meer informatie op www.bequick.net.

Basketbal, Be Quick '28 Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws