Sepp van den Berg tekent contract bij PEC

| 22-02-2018

Sepp van den Berg heeft bij PEC Zwolle een contract getekend tot medio 2020. De 16-jarige centrale verdediger speelt dit seizoen zijn wedstrijden bij PEC Zwolle onder 19 en traint daarnaast regelmatig met de eerste selectie mee. Bij verschillende wedstrijden zat hij zelfs al bij de wedstrijdselectie. “Dit voelt als een jongensdroom”, vertelt Van den Berg.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De mandekker maakte in de voorbereiding zijn officieuze debuut in de hoofdmacht van PEC Zwolle en deed dat in het oefenduel met HZVV. “Ik speel al vanaf de D’tjes bij PEC Zwolle en het is dan ook mooi om uitgerekend hier mijn eerste profcontract te tekenen. Voor de komende periode wil ik de stap zetten om een vast onderdeel van de eerste selectie te worden en zodoende veel trainingsuren met hoge weerstand te maken. Zo kan ik mijzelf goed ontwikkelen”, denkt Van den Berg.

Ook technisch directeur Gerard Nijkamp is blij met het contracteren van Van den Berg. “Met deze overeenkomst zijn wij erg gelukkig. Sepp is een talentvolle verdediger, die wij hebben aangemerkt als high potential. Onder leiding van onze hoofd voetbalacademie Bert Ebbens en high performance coach en assistent-trainer Dwight Lodeweges is er samen met Sepp een stappenplan uitgestippeld. Een onderdeel van dit stappenplan is het verbinden van de speler met de club, zodat hij zich hier verder kan ontwikkelen. Het overkoepelende doel daarbij is om jongens uit de eigen voetbalacademie op te leiden voor het eerste elftal.”

Voetbal, Gerard Nijkamp, Eredivisie, PEC Zwolle, Sepp van den Berg

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws