Senioren leven zich uit bij De Pelikaan

| 22-04-2010

De Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan en Stichting Welzijn Ouderen Zwolle kijken met een zeer tevreden gevoel terug op de sportdag ‘Zwolle Senior Actief’. Ruim 250 Zwolse senioren maakten woensdag kennis met verschillende buitensportactiviteiten. Dat het complex van De Pelikaan daarvoor de uitgelezen locatie was, is volgens verenigingsmanager Dierik Meijntjes logisch: “De velden worden hier overdag toch weinig gebruikt.”

De samenwerking tussen SWO-Zwolle en De Pelikaan startte ruim een jaar geleden met het doel om senioren te interesseren voor het buitensporten. SWO-Zwolle biedt al wel structureel een programma met meer dan vijfentwintig verschillende mogelijkheden zoals fietsen, wandelen en nordic-walking, maar activiteiten op het sportveld behoorden daar tot voor kort nog niet toe. In het kader van de NOC*NSF-proeftuin, waaronder De Pelikaan valt, kon er woensdag dus een sportdag ‘Zwolle Senior Actief’ worden georganiseerd.

De aanwezige vertegenwoordigers van NOC*NSF en de verschillende sportbonden namen zichtbaar tevreden kennis van wat de samenwerking tussen welzijn en sport in Zwolle tot gevolg heeft. Olga Commandeur en Duco Bauwens - bekend van het tv-programma ‘Nederland in beweging’ - kregen de aanwezige senioren op het voetbalveld van HTC al snel in beweging, terwijl oud FC Zwolle-speler Jan Verheijen met een andere groep 55-plussers een balletje trapte. Al met al een zeer geslaagde, sportieve dag op De Pelikaan.

Sportpark De Pelikaan, Stichting Welzijn Ouderen Zwolle, Nationale Sportweek, Jan Verheijen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws