Seizoen Tietema begint in Ster van Zwolle

| 27-02-2018

Bas Tietema verdedigt zaterdag in de 58ste Craft Ster van Zwolle voor het eerst de kleuren van Beat Cycling Club. De Zwollenaar heeft geen moment spijt van zijn overstap, al was het wel even wennen. “Het is een nieuwe ploeg en daardoor zijn sommige dingen nog even zoeken. Maar inmiddels is alles hartstikke goed geregeld”, vertelt de wielrenner.

Tietema reed het afgelopen wielerseizoen voor An Post-Chain Reaction. Een Iers team, waar hij onderdak vond na een periode bij de opleidingsploeg van BMC. Hij moest echter weer op zoek naar een nieuwe werkgever, omdat An Post besloot er de brui aan te geven. Inmiddels rijdt hij rond in het shirt van Beat Cycling Club, een nieuwe Nederlands continentale ploeg. “Het is een hele leuke ploeg, met talentvolle wielrenners”, begint Tietema. “Ik heb zeker geen spijt van mijn overstap, want ik heb het enorm naar mijn zin. Zoals ik al zei, alles is goed voor elkaar en we kunnen goed trainen. Het is lekker dat het seizoen nu echt gaat beginnen.”

De Zwollenaar hervatte in november de training en deed dat met trainer Wilbert Broekhuizen, die ook werkzaam is voor Beat Cycling Club. “Een trainer uit Zwolle, dus dat was makkelijk. We zijn samen een traject gestart, om op een goede manier naar het seizoen toe te werken. Ik ben iedere maand getest en daar hebben we de planning weer op aangepast. Daar heb ik veel aan gehad”, zegt Tietema, die afgelopen week op trainingskamp was in Oss. Hij trainde daarvoor zelf nog in Spanje en met een groepje Zwollenaren. “Dat was een trainingsgroep, met renners van Hanzerenners, GazGas en individuen. We reden op dinsdag en zaterdag, op vaste momenten. Heel mooi dat we dat hebben opgezet.”

Rentree in de Ster
De voorbereidingen zijn inmiddels ten einde, want Tietema maakt zich klaar voor de start van het seizoen. Zaterdag begint hij met een thuiswedstrijd, aangezien Tietema de Ster van Zwolle rijdt. “Het is vooral speciaal omdat het de eerste van het seizoen is. Dat telt meer dan dat het in mijn eigen stad is. Mijn laatste Ster was drie jaar geleden, maar ik weet nog dat het altijd een mooie wedstrijd is. Het is een wedstrijd die me goed ligt”, weet de wielrenner, die geen gekke uitslagen reed in de Ster. Zo werd hij eenmaal veertigste en in 2014 finishte hij als dertiende.

Voor de komende editie van de Zwolse wedstrijd aast Tietema op een rol in de eindfase. “Onze ploeg heeft vier of vijf jongens met ervaring op dit niveau en daar val ik ook onder. Wij hopen in de finale iets moois neer te zetten en moeten daarom in ieder geval in de eerste groep zitten. Lukt dat niet, dan is het wel voorbij. Ik hoop op een zware race”, aldus Tietema, die wat dat betreft krijgt wat hij wil. Een straffe wind en koude omstandigheden, daar kan hij in ieder geval vanuit gaan. “Dat maakt het al zwaar genoeg”, lacht hij.

Wielrennen, Ster van Zwolle, Bas Tietema

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws