Seizoen Landstede Volleybal ten einde

| 20-04-2016

Landstede Volleybal heeft woensdagavond de derde plek definitief moeten laten aan Draisma Dynamo. Na de eerdere nederlaag in Zwolle ging de formatie van coach Redbad Strikwerda ook ditmaal onderuit. In Apeldoorn eindigde de wedstrijd in een duidelijke 3-0 (25-13, 25-23 en 25-21) nederlaag, waarmee het seizoen van Landstede tot een einde is gekomen.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Best was het allemaal niet wat de toeschouwers woensdag te zien kregen. Met Tom van den Boogaard opnieuw als libero en Frits van Gestel zodoende op een andere positie begon Landstede Volleybal matjes aan het duel. De eerste set was overduidelijk voor de thuisploeg, want via 7-2 werd het 14-4 en eenmaal bij de twintig had Landstede nog geen tien punten gemaakt. De eerste set ging uiteindelijk met 25-13 verloren, waarna de tweede set iets evenwichtiger verliep. De Zwollenaren namen in de beginfase van de set het initiatief en liepen na een 0-3 voorsprong uit naar liefst 4-11. Toch was die marge niet voldoende om set twee winnend over de streep te trekken, aangezien Dynamo op 13-13 weer langszij kwam. Landstede werkte op 24-22 nog wel een setpoint weg, maar nummertje twee was wel raak: 25-23.

In de derde set leek de Zwolse formatie wel klaar met het duel om de derde plaats. Dynamo nam rap een 8-1 voorsprong, maar toch vocht Landstede zich nog terug. Het werd 11-8, er kwamen even later kansen op 20-20, maar boven de twintig maakte Dynamo opnieuw het verschil. Op 24-20 volgde het eerste matchpoint, waarna het tweede matchpoint de beslissing bracht. 25-21, 3-0, de derde plaats naar Draisma Dynamo en het seizoen van Landstede Volleybal ten einde.

Landstede Volleybal, Volleybal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws