Seizoen Bakker pas geslaagd met promotie

| 24-02-2010

FC Zwolle heeft met de eigen jeugdopleiding goud in handen. Dat gaf voorzitter Adriaan Visser enige tijd geleden al aan. Ook trainer Art Langeler liet zich al eens in ongeveer dezelfde bewoordingen uit. FC Zwolle plukt al jarenlang de vruchten van die opleiding. Zeker de helft van de eerste selectie bestaat uit spelers die in Zwolle zijn opgeleid. Eén van hen is Erik Bakker.

“Vanaf mijn tiende jaar heb ik de jeugdopleiding van FC Zwolle doorlopen. Mijn debuut mocht ik van trainer Jan Everse maken in het seizoen 2007-2008. Het was in een invalbeurt in de uitwedstrijd tegen Haarlem. Toch heb ik aan een andere wedstrijd nog betere herinneringen. Niet veel later stond ik namelijk thuis tegen FC Den Bosch voor het eerst in de basis. We wonnen met 4-1, één van de doelpunten kwam van mijn voet. Dat seizoen speelde ik 32 wedstrijden in het eerste. Ook in het seizoen 2008-2009 was ik een vaste waarde in het elftal. Ik speelde 35 wedstrijden. Dit seizoen sta ik niet altijd in de basis.”

“Aan het begin van dit seizoen kwam ik onder trainer Jan Everse weinig aan spelen toe. Na het vertrek van Everse stond ik bij Claus Boekweg en Jaap Stam weer vaker in de basis. Art Langeler maakte bij zijn komst weer een andere keuze. Je kunt dan niet anders dan je best doen en op trainingen en invalbeurten een goede indruk achter laten. Het huidige trainerstrio bevalt mij heel goed. Ze vullen elkaar aan, het is een juiste mix. Van hun opvattingen en ervaring kun je veel opsteken. Alles gaat er heel professioneel aan toe, maar op één of andere wijze toch ook weer redelijk relaxed. Zo kan Jaap Stam goed relativeren. Spelen we slecht en we winnen met nipt 1-0, dan kan het zo maar zijn dat hij zegt: ‘Daar zijn ze in Italië tevreden mee’. Dan weet je weer dat het om de punten gaat. Aan het eind van de competitie worden namelijk de prijzen verdeeld en dan maalt niemand meer om die ene wedstrijd.”

“Jammer is dat we dit seizoen slecht zijn begonnen. De afgelopen maanden zijn we echter naar de top geslopen. Als we zo door blijven gaan, wie weet wat er dan gebeurt. In ieder geval halen we de play-offs. Het niveau van de eredivisieclubs die daar aan meedoen is voor mij moeilijk in te schatten. Wat ik weet is dat wij met onze selectie zeker niet kansloos zijn. Cambuur was er vorig seizoen tegen Roda JC ook heel dicht bij. Met wat geluk en de juiste vorm van de dag ben je zo maar spekkoper.”

“De laatste wedstrijden sta ik in de basis of maak ik mijn minuten tijdens invalbeurten. Mooi was het dat ik tegen Telstar mocht invallen en in korte tijd een onvervalste hattrick scoorde. Dat was toch wel een heel bijzonder gevoel. Bij RTL werden ook nog eens twee van de drie goals van mij genomineerd als doelpunt van de week. Hoe dat is afgelopen weet ik niet eens. Belangrijker is dat wij als team een geweldige serie blijven neerzetten. Mijn seizoen is geslaagd als we met FC Zwolle promoveren. FC Den Bosch is als altijd een gevaarlijke tegenstander. Er staat een goed team. In de laatste weken laat Den Bosch nog wel eens wat punten liggen. Maar het kan zo maar zijn dat ze er weer staan.”

Wil je het complete interview met Erik Bakker lezen? Koop dan aanstaande vrijdag het programmaboekje behorende bij de wedstrijd FC Zwolle - FC Den Bosch. De boekjes zijn voor 50 eurocent te koop bij het promoteam van FC Zwolle.

Voetbal, FC Zwolle, Erik Bakker

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws