Schuurman na gelijkspel: ‘Een beetje zuur’

| 16-03-2019

Berkum heeft zaterdag een punt overgehouden aan het bezoek aan ACV. De Zwollenaren verdedigden in Assen twintig minuten lang een 0-1 voorsprong, maar diep in blessuretijd werd het toch nog gelijk: 1-1. “Als je in blessuretijd nog voor staat, is dit een beetje zuur”, stelt Berkum-trainer Raymond Schuurman.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum startte goed en stichtte direct gevaar via onder meer Johnsen Bacuna en Chris van der Meulen, maar haalde daar geen rendement uit. Na een dik kwartier zette de thuisclub het één en ander om, waarna het zich nadrukkelijker aan het front meldde. In de 25ste minuut leek dat ook de openingstreffer voor ACV op te leveren, toen Ezra Schrijver de diepte in werd gestuurd. De ACV-rechtsbuiten leek aan een onmogelijk karwei bezig, maar sleepte er toch een penalty uit. Schrijver belastte zichzelf met dat karwei en dat bleek geen goede zet. Zijn trap was veel te zwak, waardoor Berkum-keeper Dominic van Hoof de bal uit de hoek haalde. ACV kwam er daarna een paar keer goed uit, maar het bleef voor rust doelpuntloos.

Al vrij snel na de hervatting speelde ACV weer wat mogelijkheden bij elkaar, maar aan de andere kant sloeg Berkum toe. In de 68ste minuut pass werd Michel van Aggele bereikt, hij omspeelde keeper Ben Wormmeester, en daarna werd hij ten val gebracht. De scheidsrechter gaf daarop een strafschop en die werd keurig benut door Marc van der Meulen: 0-1. Die voorsprong werd lang vastgehouden, ook omdat Berkum-doelman Van Hoof enkele flinke kansen bekwaam onschadelijk maakte. De Zwollenaren leken zelfs de marge te gaan verdubbelen, maar Chris van der Meulen kon een puntgave voorzet van Björn Bakker niet afmaken.

Berkum was goed op weg om de punten over de streep te trekken, maar diep in blessuretijd ging het toch mis. Een vrije trap werd in het overvolle Zwolse strafschopgebied gelepeld en daar stond Nande Wielink op de goede plek om de 1-1 binnen te werken. “ACV heeft ook veel kansen laten liggen en een penalty gemist, dus ik kan niet ontevreden zijn. Iedereen bij ons heeft er hard voor gewerkt”, concludeert Schuurman, met zijn ploeg op een negende plek is blijven staan in de hoofdklasse B.

VV Berkum, Voetbal, Raymond Schuurman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws