Schultz en De Vries in de prijzen op Gala

| 04-02-2017

In een volgepakt Landstede Sportcentrum is ‘Cycle4Girls’ zaterdagavond uitgeroepen tot het sportiefste ondernemersinitiatief van 2016. Tijdens de zesde editie van het SportGala Zwolle kregen Cynthia Schultz en Marijn de Vries de bijbehorende prijs uit handen van wethouder René de Heer en VVD-kamerlid Malik Azmani.

© Annet van Raalten

Het sportiefste ondernemersinitiatief stond tijdens het SportGala Zwolle voor de tweede keer op het programma. Vorig jaar ging Stars for Kids met de Laurus-sportprijs aan de haal. Ditmaal was die eer weggelegd voor Cycle4Girls. Schultz en De Vries reageerden enthousiast op de uitslag en ontvingen mooie woorden van wethouder René de Heer. “Het is bijzonder wat jullie doen, dus ik ben heel erg trots om hier te staan en deze prijs aan jullie uit te reiken. Jullie hebben de prijs echt verdiend”, aldus De Heer.

Cynthia Schultz, beter bekend als Miss Lipgloss, en voormalig profwielrenster Marijn de Vries fietsten in maart van 2016 de Cycle4Girls. Een groep van 25 enthousiaste vrouwen uit Nederland legde in Vietnam 300 kilometer af, om zo uiteindelijk ruim 169.000 euro op te halen voor Plan. Dit bedrag gaat naar Vietnamese meisjes, die daardoor onder andere toegang krijgen tot onderwijs, gezonde voeding en veilig drinkwater. Cynthia Schultz deed mee als deelnemer en datzelfde geldt voor Marijn de Vries, die het project tevens ondersteunde als trainer en coach van de deelnemers en Schultz in het bijzonder. Miss Lipgloss had voor het project nog nooit op een racefiets gezeten.

Zie ook:
SportGala-foto's van Annet van Raalten
SportGala door de lens van Hans Smit
Kiekjes voor fotowand SportGala Zwolle
Videoreportage zesde SportGala Zwolle

Marijn de Vries, Landstede Sportcentrum, Sportief Zwolle, SportGala Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws