Schrijver en Last naar halve finale EK

| 24-10-2011

Wendy Schrijver en Gerben Last van Tafeltennis Zwolle hebben zondag de halve finale bereikt op het Europees kampioenschap paratafeltennis. Schrijver en Last spelen later vandaag hun halve finale, gevolgd door de finale of de wedstrijd om plaats drie. Daniëlle de Jong en de jonge Bas Hergelink presteerden vrij aardig, maar het bleek niet genoeg om de poulefase te overleven.

Op het EK paratafeltennis worden de spelers en speelsters ingedeeld aan de hand van hun handicap. In de klassen 1 tot en met 5 zitten spelers die in een rolstoel zitten, terwijl de klassen 6 tot en met 10 bestemd zijn voor spelers die staand kunnen spelen. Hierbij geldt dat hoe lager de klasse, des te groter de beperking is.

Schrijver komt uit in klasse 7. In de poulefase won ze met 3-1 van Fattakhova uit Rusland en verloor ze met dezelfde cijfers van de Turkse Öçsoy. Hierdoor werd ze tweede in haar poule, wat genoeg was voor een plek in de kwartfinale. Hierin kwam ze de Russin Yulia Ovsyannikova tegen. In vijf spannende games (11-8, 14-16, 7-11, 11-9, 11-9) bleek Wendy Schrijver nipt de sterkste. De halve finale speelt ze tegen een andere Nederlandse: Kelly van Zon, de nummer één van de wereld. Later in het toernooi spelen ze samen in het dubbeltoernooi, maar in de halve finale zijn ze voor even elkaars tegenstander.

Gerben Last komt op het EK uit in klasse 9. Hij kwalificeerde zich met twee keer 3-1 voor de kwartfinale, waarin hij de Fransman Thomas Bouvais tegenkwam. Die werd met 3-0 naar huis gestuurd. In de halve finale neemt Last het op tegen de nummer vijf van de wereld, de Oekraïner Vadym Kubov. Last is zelf de nummer vier van de wereld.

Tafeltennis, Tafeltennis Zwolle, Gerben Last, Wendy Schrijver, Daniëlle de Jong, Bas Hergelink

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws