Schoolzwemkampioenschap met 25 teams

| 23-01-2015

Voor basisschoolleerlingen uit de groepen 3 tot en met 8 wordt woensdagmiddag 28 januari de derde editie van het Zwolse schoolzwemkampioenschap georganiseerd. SportService Zwolle, zwemvereniging Swol 1894 en zwembad De Vrolijkheid openen om 13.00 uur de deuren voor 25 teams, die de strijd met elkaar aan te gaan om de titel ‘Zwols schoolzwemkampioen van 2015’!

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Basisschool Het Atelier bereidt zich goed voor om de titel van vorig jaar te verdedigen. Om goed aan de start te verschijnen trainde het team op een donderdagochtend een keer extra. “De leerlingen kregen natuurlijk allerlei technische instructies over het zwemmen, maar deze training was vooral bedoeld voor de teamspirit”, aldus Linda van Harrevelt, lid van de ouderraad van Het Atelier. Swol 1894 organiseerde op 14 januari al een clinic voor alle leerlingen die deelnemen aan het schoolzwemkampioenschap. Het team van Het Atelier deed hier natuurlijk ook aan mee. “De kinderen vonden de clinic erg leuk. Ze kregen allerlei tips van de trainers. Er komt toch best veel kijken bij zo’n zwemwedstrijd en dan is het fijn dat je van te voren al weet hoe het starten op een startblok in zijn werk gaat.”

Dit jaar doen er dertien scholen en 150 leerlingen mee. Om half twee gaan de zwemmers te water voor een warming-up, gegeven door de trainers van Swol 1894. Vervolgens begint de wedstrijd met een vrije slag estafette en nemen de kinderen individueel deel aan twee afstanden: borst- en rugcrawl. Het wedstrijdprogramma wordt afgesloten met een ‘Fun estafette’.

SportService Zwolle, Swol 1894, Zwemmen, Schoolsporttoernooi, Zwembad De Vrolijkheid

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws