Schoolsportvereniging opent nieuwe seizoen

| 05-09-2014

Schoolsportvereniging Holtenbroek opent op woensdag 10 september het nieuwe seizoen. Op het schoolplein van OBS De Toonladder kunnen kinderen uit groep 1 tot en met 8 van basisscholen uit Holtenbroek kennismaken met verschillende sporten. “Wij vinden het belangrijk om de sport zo dicht mogelijk bij de kinderen te brengen en bekendheid te geven aan de sportmogelijkheden in de wijk”, zegt Marco Welink van SportService Zwolle.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De wijk Holtenbroek kent een aantal sportverenigingen, maar het meerendeel van de Zwolse sportverenigingen ligt buiten de wijk. Voor ouders en kinderen is die situatie vaak een drempel om lid te worden van een sportvereniging en om die reden is Schoolsportvereniging Holtenbroek ingericht. Inmiddels is het project al twee jaar oud en in die periode zijn er al meer dan negentig kinderen lid geworden van één van de deelnemende clubs. SportService Zwolle, OBS de Toonladder, CBS Het Carillon en de verenigingen Tafeltennis Zwolle, Gymnastiekvereniging Kwiek en Lenig, Budo Stichting Boot, Jeugdcircus Pavarini en Double Cross P-Formance hebben dan ook besloten om een vervolg te geven aan de schoolsportvereniging.

Als start van een nieuw seizoen kunnen de kinderen uit de wijk op woensdag 10 september kennismaken met verschillende sporten. In blokken van twintig minuten wordt er gejudood, getafeltennist en is er freerunning, circus en acrobatiek. Woon jij in Holtenbroek en lijkt het je leuk om dicht bij huis of school te sporten? Op woensdag 10 september ben je vanaf 14.30 uur welkom op het schoolplein van OBS De Toonladder.

SportService Zwolle, Tafeltennis Zwolle, Budo Stichting Boot, Kwiek en Lenig, Schoolsportvereniging Holtenbroek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws