Schoolkorfbaltoernooi groot sportief feest

| 09-05-2012

Het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi van SportService Zwolle is woensdag op de korfbalvelden van CKV Sparta een groot sportief feest geworden. SportService Zwolle had in samenwerking met de Zwolse korfbalverenigingen CKV Sparta en Oranje Zwart een strak toernooi neergezet. En de deelnemende kinderen genoten, onder het toeziend oog van heel veel toeschouwers, volop van het spelletje.

Dit jaar hadden maar liefst 19 basisscholen gezamenlijk 72 teams ingeschreven, verdeeld over drie categorieën: groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8. En alle kinderen streden natuurlijk voor de felbegeerde bekers. Zo ook de 7-jarige Sem van basisschool De Wendakker. Hij had veel plezier in het toernooi. “Het is erg leuk. Ik heb zelfs met de moeder van een vriendje geoefend. Die zit op korfbal”, vertelt hij. Zijn moeder was vooral verbaasd over het aantal toeschouwers. “Je zou zeggen dat korfbal niet zo leeft, maar er zijn wel duizend mensen op dit sportpark. Goed geregeld allemaal.”

In totaal kwamen er ruim vijfhonderd kinderen in actie op de korfbalvelden van CKV Sparta. “Het gaat echt geweldig”, vertelt Jorick Kleiman van de organisatie. “Het was vanochtend nog even spannend met al die regen, maar gelukkig werd het precies op tijd droog.” Voor Jarno uit groep 6 van de De Krullevaar verliep het toernooi sportief gezien niet fantastisch, maar dat deerde hem nauwelijks. “Het gaat nog niet zo heel goed. Misschien hadden we wat vaker moeten oefenen.” De 9-jarige Roemer van De Duyvencamp had daarentegen meer succes. Zijn team had zelf een tactiek bedacht. “Ik ben aardig lang en kan best hoog gooien. Daarom krijg ik vaak de bal. Hopelijk winnen we de beker.”

Uitslag schoolkorfbaltoernooi 2012
Groep 3/4
1. De Vlieger (locatie 2) 2
2. De Duyvencamp 3
3. De Aquarel 2
4. De Duyvencamp 2
Fair Play-prijs: De Zevensprong 3

Groep 5/6
1. De Vlieger (locatie 2) 2
2. De Zevensprong 2
3. De Vlieger (locatie 2) 1
4. Koningin Emmaschool
Fair Play-prijs: De Wendakker 1

Groep 7/8
1. De Vlieger (locatie 2)
2. De Morgenster 2
3. De Morgenster 3
4. De Zevensprong 1
Fair Play-prijs: De Morgenster 3

SportService Zwolle, Korfbal, Sparta, Oranje Zwart, Schoolkorfbal, Schoolsporttoernooi

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws

SportService Zwolle, Korfbal, Sparta, Oranje Zwart, Schoolkorfbal, Schoolsporttoernooi