Schoolkorfbaltoernooi bij Oranje Zwart

| 18-05-2011

Voor leerlingen uit de groepen 3 tot en met 8 van de Zwolse basisscholen wordt op 25 mei het schoolkorfbaltoernooi gehouden. SportService Zwolle organiseert het toernooi ook dit jaar weer in samenwerking met beide korfbalverenigingen, Oranje Zwart en CKV Sparta. De strijd om het korfbalkampioenschap van Zwolle heeft plaats op sportpark De Pelikaan, de thuishaven van Oranje Zwart.

Zeven Zwolse basisscholen hebben gezamenlijk 28 teams opgegeven om deel te nemen aan het korfbaltoernooi van SportService Zwolle. Het aantal inschrijvingen ligt lager dan voorgaande jaren doordat de toernooidag in de week van de Avond4daagse valt. Desondanks is de organisatie tevreden met het aantal aanmeldingen. Vanaf 13.30 uur wordt er in drie categorieën, te weten groep 3/4, groep 5/6 en groep7/8, gestreden om de prijzen. De winnende teams van groep 5/6 en groep 7/8 plaatsen zich voor het provinciale kampioenschap schoolkorfbal, op zaterdag 28 mei bij korfbalvereniging Amicitia in Vriezenveen.

Alle Zwolse teams kunnen woensdag 25 mei ook kans maken op de Fair Play-prijs van SportService Zwolle. De scheidsrechters van Oranje Zwart houden alle teams gedurende het toernooi nauwlettend in de gaten op (on)sportief gedrag. SportService Zwolle hanteert daarbij een aantal Fair Play-afspraken, waarop de kinderen, hun begeleiders, ouders en toeschouwers worden beoordeeld. Respect hebben voor de tegenstander en voor de scheidsrechters, naleving van de regels en zuinig en netjes zijn met het materiaal zijn dergelijke afspraken. Het team met de meeste ‘sportieve punten’ wint aan het eind van de middag de Fair Play-prijs!

SportService Zwolle, Korfbal, Sparta, Sportpark De Pelikaan, Oranje Zwart, Schoolkorfbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws