Scholen strijden om titel in De Vrolijkheid

| 28-01-2014

SportService Zwolle, zwemvereniging Swol 1894 en Optisport Zwolle organiseren woensdagmiddag de tweede editie van het Zwolse schoolzwemkampioenschap. Na de try-out van vorig jaar wordt dit jaar het kampioenschap in een officieel jasje gegoten. De organiserende partijen hebben de tweede editie vergroot. Woensdag strijden leerlingen uit groep 3 tot met 8 om de titel ‘Zwols schoolzwemkampioen van 2014’.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Vorig jaar mocht basisschool De Zevensprong de wisselbeker mee naar huis nemen, dit jaar doen er negen basisscholen en 108 leerlingen mee om de felbegeerde prijs. Om half twee gaan de zwemmers te water voor een warming-up, gegeven door de trainers van Swol 1894. Vervolgens begint de wedstrijd met een vrije slag estafette en nemen de kinderen individueel deel aan twee afstanden: borst- en rugcrawl. Het wedstrijdprogramma wordt afgesloten met een ‘Fun-estafette’.

Om alvast te oefenen heeft een groot deel van de leerlingen op 15 januari deelgenomen aan een training bij de zwemafdeling van Swol 1894. Er werd een intensief programma afgewerkt. “Tijdens deze training hebben we de techniek van de borst- en rugcrawl met de kinderen doorgenomen. Daarnaast hebben ze geoefend op de verschillende manieren van starten. Bij de borstcrawl start je vanaf het startblok, terwijl je bij de rugcrawl vanuit het water begint”, geeft coördinator Francin Hoefmans aan.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voor Swol is het zwemevenement een goede manier om kinderen op jonge leeftijd met de zwemsport in aanraking te laten komen. “Alle kinderen krijgen na afloop een uitnodiging om een paar trainingen met ons mee te doen. Als ze zwemmen leuk vinden, zijn ze bij ons van harte welkom”, vertelt Hoefmans. Het belooft een gezellige en sportieve dag vol waterpret te worden. Het kampioenschap begint woensdag om 13.30 uur en wordt gehouden in zwembad De Vrolijkheid. “Komt allen en schreeuw je favoriete basisschool naar de overwinning.”

SportService Zwolle, Swol 1894, Zwemmen, Optisport, Schoolsporttoernooi, Zwembad De Vrolijkheid

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws