Schilder: ‘Nu in de modus voor play-offs’

| 28-04-2017

Landstede Basketbal speelt zondagmiddag het derde duel in de halve finale van de play-offs met ZZ Leiden. De eerste ontmoeting in Zwolle was een prooi voor Leiden, maar woensdag liet Landstede zien dat het de juiste vorm te pakken heeft. Er werd gewonnen en zodoende is het initiatief terug bij Landstede. “We zitten nu in de juiste modus voor de play-offs. Hopelijk kunnen we dat doortrekken”, zegt guard Mike Schilder.

© Annet van Raalten

Landstede beleefde voor de play-offs een periode van twee weken zonder verplichtingen. Terwijl Leiden en Apollo vochten om een plaats in de halve eindstrijd, moesten de Zwollenaren zich voornamelijk vermaken met trainingen. Eenmaal in de play-offs bleek dat Leiden al meer gewend was aan het spelen van het spelletje. Of, zoals Schilder het zegt, het spelen van 'play-off basketbal'. “Er wordt meer toegelaten, de duels zijn daardoor steviger en je moet harder werken om tot punten te komen. Dat is anders. Leiden had, denk ik, voordeel van die drie wedstrijden tegen Amsterdam. Wij moesten er blijkbaar toch een beetje aan wennen, maar gelukkig zetten we het in de tweede wedstrijd recht.” In Leiden werd er met 81-92 gewonnen, waardoor de stand inmiddels weer in evenwicht is.

Zondag wacht game drie en dan hoopt Schilder hetzelfde te zien als woensdag. “Ik vind het schitterend om zo’n serie in de play-offs te spelen. Je moet elkaar telkens opnieuw uitdagen, iedere keer kijken waar je de ander weer pijn kunt doen. Het wordt een soort schaakspel. In Leiden hebben we al met een hogere intensiteit gespeeld en daar moeten we mee doorgaan.” Schilder weet ook dat het publiek een grote rol van betekenis kan gaan spelen. Hij roept de Zwolse fans dan ook op om zondag massaal naar het Landstede Sportcentrum te komen. “Het is knap dat beide teams al een uitwedstrijd hebben gewonnen. Gelukkig hebben wij het thuisvoordeel weer terug en dat moeten we zo houden. Ik roep de fans dan ook op om allemaal te komen en ons te steunen.” Het duel tussen Landstede Basketbal en ZZ Leiden start zondag om 14.00 uur.

Basketbal, Landstede Basketbal, Mike Schilder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws