Schilder en Van Oostrum staan te popelen

| 03-10-2016

De twee nieuwkomers Mike Schilder en Nigel van Oostrum kunnen niet wachten tot de competitie zondag 9 oktober begint met een thuiswedstrijd tegen Apollo Amsterdam. Van Oostrum is opgewonden daarover: “Het is een nieuwe start, een nieuw begin.” De twee heren willen hun kwaliteiten graag tonen aan het Zwolse publiek. De wedstrijd tegen Apollo start zondag om 14.00 uur.

Het positivisme straalt ervan af. Wie zoekt naar hongerige spelers, heeft ze gevonden. “Toen ik werd gebeld door Landstede Basketbal reageerde ik meteen positief. Het is toch een team dat werkt met een gedegen opbouw en dat goede resultaten neerzet”, begint Mike Schilder. Nigel van Oostrum, die een Amerikaanse, Engelse en Nederlandse nationaliteit heeft, was ook meteen enthousiast. “Ik was blij. Landstede Basketbal speelt echt teambasketbal. In dit systeem speel je echt met elkaar. Ik ben een echte passing guard en mijn spel moet hier goed tot zijn recht kunnen komen.”

Beiden proberen het Zwolse spel te karakteriseren. Van Oostrum: “Je speelt hier met heel veel beweging in de aanval. Dat geeft mij mogelijkheden. Daarnaast is een hechte verdediging belangrijk, die ontstaat door veel te communiceren. Zo ontstaat ook een chemie. Aanvallend speel je hier met meer eigen initiatief. Daar kan ik mijn creativiteit goed in kwijt. Verdedigend druk op de bal zetten ben ik wel gewend.” Een goed team bestaat uit puzzelstukjes die naadloos op elkaar aansluiten. Hun bijdrage aan dat team karakteriseren ze als volgt. “Ik ben a little bit of everything. Een echte teamspeler”, stelt Schilder. “En ik wil graag iedereen erbij betrekken”, aldus Van Oostrum.

Landstede Basketbal staat te boek als een hardwerkend fysiek team. “Dat past bij mij. Ik ben een winnaar, harde werker, kalm en gefocust.” Voor het eerst maakt Nigel van Oostrum gebruik van de Engelse taal om zijn idee te verwoorden: “Ook ik ben een harde werker met een intense wedstrijdmentaliteit, gepassioneerd!”

Basketbal, Landstede Hammers, Nigel van Oostrum, Mike Schilder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws