Schetsen nieuwe WRZV-hallen gepresenteerd

| 02-11-2018

Wethouder René de Heer, Hans Oosting van de WRZV-hallen en Jan Bosch van AGS Architects uit Amsterdam hebben vrijdagmiddag een schetsontwerp voor de nieuwe WRZV-hallen gepresenteerd. De nieuwe, energieneutrale accommodatie komt aan de Grote Voort en de planning is om in de zomer van 2019 de schop in de grond te zetten.

De nieuwe WRZV-hallen worden zo ingedeeld dat het ruimte biedt aan verschillende sportorganisaties, verenigingen en onderwijsinstellingen. Er herrijzen twee sporthallen, die gekoppeld worden en afgescheiden kunnen worden door een hijswand. Daarmee worden de gebruiksmogelijkheden van het complex vergroot. Hans Oosting, bestuurslid van Stichting Sporthallen WRZV, is uitermate content met de eerste schetsen. “Het zaalvoetbal blijft, maar in deze hallen is er ook weer ruimte voor onze sociale functie. Dat is gewaarborgd en daar zijn we trots op.”

Het gaat om eerste schetsen, die ook besproken worden met betrokkenen en gebruikers. Zo wordt er op 22 november een meeting georganiseerd. “Dan kunnen de mensen meedenken, meekijken en er alvast een gevoel bij krijgen. Ik ben er in ieder geval al uitermate tevreden mee”, stelt Oosting, die wat dat betreft bijval krijgt van wethouder René de Heer. “Ik vind het gaaf dat je het gebouw kan zien en ook mag zien. Er is een tijdje een discussie geweest, maar ik ben blij en trots dat dit er nu ligt. Er wordt verder ontworpen, maar dit is al een heel mooi ontwerp. Straks is niet alleen de ABN-toren een icoon op Voorsterpoort, maar ook deze hal.”

WRZV De Boog, WRZV-hallen, Zaalvoetbal, Wethouder René de Heer, WRZV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws