Schaftenaar: ‘Wij gaan er alles aan doen’

| 20-01-2017

“Het wordt zeker weten een mooie wedstrijd. Wij gaan er écht alles aan doen om Donar te verslaan.” Het is de boodschap van Landstede Basketbal-speler Olaf Schaftenaar, die het zaterdag met zijn ploeg opneemt tegen koploper Donar. De Groningers gingen eerder dit seizoen onderuit in Zwolle, tot dusver de enige nederlaag van de koploper. “Het wordt een soortgelijke wedstrijd”, denkt Schaftenaar.

© André Rump

Het was de eerste en tot dusver enige nederlaag die Donar dit seizoen leed. Op bezoek in Zwolle, op zondag 6 november, was Landstede Basketbal met 76-74 te sterk. Het speltempo lag hoog, de ambiance was heerlijk, het was met recht een topwedstrijd. Olaf Schaftenaar bekeek dat duel vanaf de kant, omdat hij op dat moment nog kampte met een blessure. “Het was een wedstrijd van hoog niveau, in een mooie sfeer. Helaas zat ik die wedstrijd nog op de bank, maar het was een heerlijke pot om te zien. En dat J.T. Tiller in de laatste seconde de gamewinner maakte, prachtig”, vertelt Schaftenaar, die zaterdagavond wel van de partij is. Na een periode van blessureleed is hij weer helemaal fit.

Inmiddels is het duel tussen Landstede Basketbal en Donar de ontmoeting tussen de nummers twee en één van de Dutch Basketball League. Een topper wordt automatisch gezien als een belangrijke wedstrijd en volgens Schaftenaar is dat ook terecht. “Als team willen wij graag kampioen worden en dan moet je van de topteams winnen. Nou, Donar is op dit moment de beste ploeg van Nederland, dat laten ze ook in Europa wel zien. Aan ons om ze te verslaan”, zegt de 2.08 meter lange forward. Hij hoopt wederom op een vol Landstede Sportcentrum. “Als er veel energie van de tribunes komt, dan neem je daar als speler zeker iets van mee. Ik verwacht dat er veel mensen komen en hoop dat wij het Zwolse publiek mooie dingen laten zien.” De wedstrijd tussen Landstede Basketbal en Donar start zaterdagavond om 19.30 uur.

© André Rump
Basketbal, Landstede Basketbal, Landstede Sportcentrum, Olaf Schaftenaar

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws