Schaftenaar: ‘Voor veel mensen verrassend’

| 19-05-2017

Landstede Basketbal heeft het voor elkaar gekregen om de finaleserie om het landskampioenschap weer spannend te maken. In Groningen leverde wedstrijd drie een hele knappe overwinning op, waardoor het nu 1-2 is. Zondag wacht wedstrijd vier in Zwolle, waarin Landstede de stand gelijk kan trekken. “Het was voor veel mensen een verrassende overwinning. Nu volgt er een belangrijke pot”, weet forward Olaf Schaftenaar.

© Annet van Raalten

Het vertrouwen bij Landstede Basketbal ebde in de eerste twee wedstrijden langzaam weg. Tweemaal was opponent Donar veel te sterk, waardoor het een vrij eenzijdige serie leek te worden. Maar de Zwollenaren zijn terug, met als gevolg dat ook het vertrouwen weer een boost heeft gekregen. In MartiniPlaza kwam Landstede tot een 74-79 overwinning, waardoor de marge weer één is. “Het was een hele knappe zege. We zijn goed bij elkaar gebleven en zijn lang in de wedstrijd blijven hangen. Aan het einde maakten we een paar hele belangrijke drietjes”, vertelt Schaftenaar, die daarmee doelt op scores van J.T. Tiller en Keegan Hyland. “Als je twee keer zo eraf gaat, dat is voor niemand goed. Dit geeft echter wel weer vertrouwen. Sinds 2015 zijn wij de eerste Nederlandse ploeg die won in Groningen.”

Zondag volgt het tweede thuisduel en Schaftenaar hoopt dat Landstede hetzelfde kan brengen. “We hebben uit gewonnen, terwijl je thuis normaal gesproken iets in het voordeel bent. Dus waarom zou het niet nog een keer kunnen?”, stelt de forward, die wel beseft dat de ontmoeting van zondag cruciaal is. “Als het 1-3 zou worden, dan wordt het wel een lastig verhaal. Bij 2-2 is er juist weer van alles mogelijk. Ik verwacht dat Donar er na donderdag weer scherp op staat, maar dat staan wij ook. Het is zondag heel belangrijk. We gaan er alles aan doen om terug te komen”, zegt Schaftenaar. De wedstrijd tussen Landstede Basketbal en Donar start zondagmiddag om 15.00 uur.

Basketbal, Landstede Basketbal, Olaf Schaftenaar

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws