Schaftenaar is terug: ‘Was niet makkelijk’

| 02-03-2018

Landstede Basketbal speelt zaterdagavond het uitduel bij Zorg en Zekerheid Leiden en kan daar weer beschikken over Olaf Schaftenaar. De 24-jarige forward kampte een maand lang met een enkelblessure, maar is inmiddels weer helemaal fit. “Het is fijn om terug te zijn, want het was niet echt makkelijk”, vertelt Schaftenaar.

© André Rump

Een maand geleden ging het mis voor Schaftenaar. Hij klapte door zijn enkel en kon daardoor een periode niet meer in actie komen. De gym en de fiets waren zijn grootste vrienden, verder kwam hij niet. “Het is lastig om op dat moment niet bij de groep aan te kunnen haken”, zegt Schaftenaar. “Gelukkig heeft de ploeg het aardig goed gedaan, al was het in die wedstrijden tegen Donar heel moeilijk om geen bijdrage te kunnen leveren. Het is niet makkelijk om dan aan de kant te zitten, omdat je wil helpen. Op dit moment is alles oké en kan ik weer speelminuten maken.”

Landstede genoot een wedstrijdloze week, omdat het Nederlands team twee WK-kwalificatiewedstrijden afwerkte. Er werd met 80-62 verloren van Italië, terwijl ook het duel met Kroatië niet werd gewonnen: 82-78. Schaftenaar bekeek de interlands met extra belangstelling, aangezien broer Roeland in beide wedstrijden meedeed. “Tegen Italië speelde hij goed, tegen Kroatië iets minder. Het is altijd leuk om naar hem te kijken. Wel jammer van de resultaten”, zegt Schaftenaar, die lastig kan inschatten wat de vrije periode met zijn eigen ploeg heeft gedaan. “Het kan je ritme breken of het kan fysiek en mentaal goed voor je zijn. We zullen morgen zien hoe het voor ons heeft uitgepakt.”

De Zwollenaren gaan zaterdag op bezoek bij Zorg en Zekerheid Leiden, de nummer twee van de Dutch Basketball League. Het eerdere duel in Zwolle werd gewonnen door Landstede (69-65), terwijl Leiden in eigen huis met de zege aan de haal ging: 74-64. “Leiden heeft een goede ploeg, met veel talent en veel wapens. Wij moeten vooral ons balverlies beperken, want qua turn overs zijn zij het beste van de competitie. Daarnaast wordt de ‘rebound battle’ erg belangrijk”, vindt Schaftenaar. De ontmoeting tussen Zorg en Zekerheid Leiden en Landstede Basketbal begint zaterdag om 20.00 uur.

Basketbal, Landstede Basketbal, Olaf Schaftenaar

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws