Scania nieuwe hoofdsponsor Halve Marathon

| 09-01-2014

Scania Production Zwolle is de nieuwe hoofdsponsor van de Zwolse Halve Marathon. Dat heeft algemeen directeur Fredrik Allard van de Zwolse truckfabrikant donderdag 9 januari bekend gemaakt. Daarmee is Stichting Halve Marathon Zwolle er in geslaagd een waardige opvolger te vinden voor Zilveren Kruis Achmea, hoofdsponsor van de afgelopen vijf edities.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Scania sponsort al vele jaren het evenement en ook steeds meer medewerkers van het bedrijf doen mee aan de diverse onderdelen. “Scania is een bedrijf waar een gezonde lifestyle hoog in het vaandel staat en het hoofdsponsorschap van dit sportieve evenement past dan ook heel goed bij ons”, aldus Fredrik Allard. Dat betekent dat het bedrijf een 3-jarig contract aangaat met de Stichting Halve Marathon Zwolle. “De fabriek van Scania is sinds 1964 gevestigd in Zwolle en met het sponsorschap onderstrepen we ook de 50-jarige verbondenheid van Scania met Zwolle en de verdere regio”, licht Leonie Flanderijn, manager algemene zaken en communicatie bij Scania, toe. Met ruim 1.500 medewerkers is Scania Production Zwolle de grootste industriële werkgever in Zwolle. In de grootste Scaniafabriek van Europa worden complete trucks gebouwd en geëxporteerd naar ruim zestig landen. Teun Bouwhuis, voorzitter van Stichting Halve Marathon Zwolle, is blij met de nieuwe hoofdsponsor. “Scania is een zeer professionele organisatie. Wij zijn blij en trots dat zo’n groot en sterk bedrijf haar naam wil verbinden aan ons evenement. Het is in deze economische tijden bovendien niet eenvoudig om een hoofdsponsor te vervangen, maar we zijn heel blij dat het is gelukt”, aldus Bouwhuis.

De veertiende editie van het grootste hardloopevenement van Zwolle heeft plaats op zaterdag 14 juni 2014. Het hardloopfestijn in de Zwolse binnenstad draagt dan voor de eerste keer de naam ‘Scania Zwolse Halve Marathon’. Net als voorgaande jaren kunnen er maximaal 8.500 atleten meedoen. Ook dit jaar ontbreekt het nodige entertainment niet. Langs het gehele parcours spelen in het avondzonnetje fanfares, bands en DJ’s. Op de Grote Markt is het onthaal traditiegetrouw groots. De inschrijving voor de Scania Zwolse Halve Marathon start 1 februari 2014 om 12.00 uur via www.halvemarathonzwolle.nl.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
Scania Zwolse Halve Marathon, Hardlopen, Scania

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws