Saymak wil clausule: ‘Allebei voordeel van’

| 29-09-2017

Mustafa Saymak en PEC Zwolle gaan de komende weken benutten om te praten over contractverlenging. De middenvelder sprak informeel al even met technisch directeur Gerard Nijkamp, maar verder is er nog niets concreet. “Ik heb nog geen aanbieding gezien. Vanmiddag praat ik toevallig met mijn zaakwaarnemer”, vertelt Saymak na afloop van de vrijdagtraining.

© Annet van Raalten

Saymak draaide er eigenlijk nooit omheen. Zijn contract loopt in de zomer van 2018 af en dus wilde hij PEC Zwolle, in de vorm van een transferbedrag, iets teruggeven. Om dat waar te maken, moest Saymak afgelopen zomer een nieuwe club vinden. Dat lukte niet, waardoor er op dit moment nog één noodgreep rest: de winterse transferperiode. Maar wat ook nog kan, is een nieuwe verbintenis. Saymak staat daar niet onwelwillend tegenover, al heeft de middenvelder wel meer eisen dan voorheen. “De technische staf heeft al aangegeven dat ze graag zien dat ik mijn contract verleng. Ik heb er verder nog niet over gesproken, maar heb er wel mijn gedachtes over. De club en ik moeten er allebei voordeel van hebben. Dat er ook een stuk waardering in zit”, vertelt Saymak.

Daarmee doelt de 24-jarige middenvelder op een clausule, waardoor hij bij een mooie aanbieding naar een andere club kan. “Als er dan een goed bedrag komt en het voor mij een mooie kans is, dat het dan ook kan. 220 Miljoen, zoals bij Neymar, dat hoeft nou ook weer niet. Maar 200 miljoen toch wel”, grapt Saymak, die zich voorlopig alleen maar richt op zijn eigen prestaties. Zaterdagavond wacht namelijk FC Groningen en in dat thuisduel hoopt de middenvelder wederom op een zege. “We zijn thuis heel sterk en ook nog eens ongeslagen. Ik hoop in ieder geval niet dat het zo gaat als vorig jaar, toen we met 0-4 verloren. Maar ik verwacht dat we gewoon een sterke tegenstander tegenover ons krijgen. Wij moeten tegen iedereen honderd procent geven om te kunnen winnen. Of het nou Roda, Willem II of FC Groningen is.”

Het lukte PEC alleen tegen FC Twente om het spelpeil over een hele wedstrijd hoog te houden. Dat is voorlopig nog een pijnpuntje, maar daar maakt Saymak zich geen zorgen om. “Het is nog vroeg in het seizoen. We hebben deze week beelden van de Champions League gezien, waarin je spelers zag die er alles aan deden om te scoren. Cristiano Ronaldo, of een speler van Basel die van zestien tot zestien rende en scoorde. Je moet willen scoren en niet alleen tevreden zijn met balbezit. Soms kon je bij ons net zo goed de twee doelen weghalen. Dat moeten we loslaten”, vertelt Saymak, die zaterdag mogelijk een andere spits voor zich krijgt. Piotr Parzyszek lijkt te worden gepasseerd, waardoor Stef Nijland een kans krijgt. Philippe Sandler is nog niet van de partij, aangezien hij kampt met een hamstringblessure.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Freire, Van Polen, Bakker, Saymak, Thomas, Namli, Mokhtar, Nijland

Voetbal, Mustafa Saymak, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws