Saymak: ‘Voor Excelsior is het alles of niets’

| 13-04-2018

De woorden cruciaal, belangrijk en beslissend vallen vrijdag rond de afsluitende training van PEC Zwolle te pas en te onpas. De Zwolse eredivisionist neemt het zaterdag op tegen Excelsior en moet winnen om het uitzicht op de play-offs zo goed te houden als het nu is. Dat doet PEC in ieder geval zonder Dirk Marcellis, die met fysiek ongemak kampt.

© Annet van Raalten

Het is nou niet bepaald de tweede seizoenshelft geworden waar Zwolle op had gehoopt. Na een uitmuntend eerste deel van het seizoen, waarin 33 punten werden gepakt, staat de teller nu pas op tien punten. Daarmee heeft PEC nog altijd een mooi uitzicht op de play-offs, maar de mindere serie was wel aanleiding om het één en ander te veranderen. Zo belegt PEC rond de wedstrijden tegen Excelsior en FC Twente een ‘trainingskamp’. “We zullen het morgen zien. Als we heel fris voor de dag komen en een hele goede wedstrijd spelen, dan vind ik het een goed idee. Maar de punten die we gepakt hebben, zijn niet in hotels gepakt”, glimlacht Mustafa Saymak.

De middenvelder vindt het echter geen probleem, want ook hij kan er baat bij hebben. “Voor sommige jongens is het lekker, die kunnen goed uitrusten en hebben de hele dag de tijd om zich te laten behandelen. Zelf heb ik een kind thuis, dan is je rust toch anders. Nu kun je ’s middags een paar uur slapen en je zo heel goed voorbereiden”, zegt Saymak, die weet dat Excelsior alleen voor de zege naar Zwolle komt. Ook die ploeg heeft de play-offs nog in het vizier. “Ze komen hier om ons het mes op de keel te zetten, want voor Excelsior is het een wedstrijd van alles of niets. Wij moeten ze niet het gevoel geven dat er iets te halen valt. Dan kan het een mooie wedstrijd worden.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

PEC Zwolle treedt zaterdag in ieder geval aan zonder verdediger Dirk Marcellis, die opnieuw geblesseerd is. Sepp van den Berg is logischerwijs zijn vervanger. Verder lijkt trainer John van ’t Schip te kiezen voor dezelfde spelers, die moeten zorgen dat PEC in een zetel komt te zitten. Bij een zege ziet het er, voor wat betreft de play-offs, bijzonder goed uit. “Beslist is het niet, want dan zijn er nog drie wedstrijden te spelen. Het moet dan wel gek lopen. Op papier zijn het gunstige tegenstanders, waarin we de punten kunnen pakken”, vindt Saymak. Toch is dat allesbehalve een garantie voor succes. Vraag dat maar in Limburg, bij Roda.

De wedstrijd tussen PEC Zwolle en Excelsior begint zaterdagavond om 20.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Christiaan Bax.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Sandler, Van den Berg, Van Polen, Dekker, Thomas, Saymak, Namli, Mokhtar, Parzyszek

Voetbal, Mustafa Saymak, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws