Saymak: ‘Niet fair om nu iets te zeggen’

| 15-12-2017

De laatste drie wedstrijden voor de winterstop kunnen voor Mustafa Saymak maar zo de laatste zijn in het shirt van PEC Zwolle. De 24-jarige middenvelder loopt na dit seizoen uit zijn contract en als de club nog iets aan hem wil verdienen, is de winter een goede mogelijkheid. “Ik zeg daar niets over, want we hebben nog drie belangrijke wedstrijden”, doelt Saymak onder andere op het treffen van zaterdag met Willem II.

© Annet van Raalten

Saymak speelde nooit voor een andere club, maar droeg al vaker uit dat hij een stap naar elders best ziet zitten. Niet ten koste van alles, want hij wilde PEC Zwolle, zijn club, iets teruggeven. Een kruisbandblessure gooide echter roet in het eten en mede daarom besloot Saymak in 2015 zijn contract te verlengen. Inmiddels is die verbintenis bijna ten einde en is ook Saymak helemaal terug. Wat betreft zijn toekomst trekt hij een rookgordijn op, al is wel duidelijk dat PEC Zwolle hem een nieuwe aanbieding heeft gedaan. “Om er nu iets over te zeggen, dat vind ik niet fair richting de club, mijn medespelers en de supporters. Ik hou het sowieso intern, al weet ik het ook echt nog niet. Ik ga nu geen uitsluitsel geven”, vertelt Saymak.

Want wat eerst nog op het programma staat, is belangrijker. Uitwedstrijden bij Willem II en ADO Den Haag en tussendoor de bekerwedstrijd tegen NEC Nijmegen. Drukke tijden, waar Saymak weinig last van heeft. “Natuurlijk is het wel vermoeiend, maar dit is wat je wil. Als je naar de topclubs kijkt, die Europa League of Champions League spelen, die doen dat ook. Dan is het mooi om daar in de eredivisie van te kunnen proeven. Je moet rust pakken, je bij pijntjes goed laten behandelen en dan gaat dat goed”, zegt Saymak, die tegen Willem II zijn vertrouwde plek op het middenveld inneemt. PEC Zwolle moet het in Tilburg in ieder geval doen zonder Nicolas Freire, die met een enkelblessure kampt. Trainer John van ’t Schip kiest voor dezelfde elf als tegen AZ.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In Willem II treft PEC Zwolle de huidige nummer veertien van de eredivisie. Saymak verwacht een pittig duel. “Het wordt een harde wedstrijd, want zij willen ons uit het voetbal halen. De duels, irritaties uitlokken, vooral thuis zijn ze wel goed in dat soort spelletjes. Wij moeten mee in de strijd en ze daarna voetballend overklassen. Als we niet dezelfde strijd leveren, wordt het een hele lastige wedstrijd.” De wedstrijd tussen Willem II en PEC Zwolle begint zaterdag om 18.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Wiedemeijer.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Dekker, Van Polen, Bakker, Thomas, Saymak, Namli, Mokhtar, Ondaan

Voetbal, Mustafa Saymak, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws