Saymak: ‘Met de OV-chipkaart naar binnen’

| 04-11-2016

PEC Zwolle-trainer Ron Jans lijkt voor het thuisduel van zaterdag met Roda JC een basisplaats in petto te hebben voor Ryan Thomas. De Nieuw-Zeelander moet Youness Mokhtar vervangen, die tegen Go Ahead Eagles uitviel met een liesblessure. Daarnaast keren de routiniers Dirk Marcellis en Wout Brama terug in de wedstrijdselectie. “Ik denk dat wij veel de bal gaan hebben”, blikt middenvelder Mustafa Saymak alvast vooruit.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Saymak kijkt met veel genoegen terug op het winnen van de IJsselderby. Hij moest er twee dagen voor in een hotel verblijven, maar het was het allemaal waard. Overigens niet alleen vanwege het winnen van de burenruzie, ook gezien de ranglijst. “Ja, dat was echt belangrijk”, vindt Saymak. “We stonden heel dichtbij elkaar, nog steeds trouwens, dus we moesten die wedstrijd winnen. En dat hebben we gedaan.” Zaterdag tegen Roda zijn de belangen in principe hetzelfde, want gezien de ranglijst kan PEC Zwolle wederom erg goede zaken doen. Bij winst zet het de Limburgers op zeven punten en dat is een aanzienlijk gat. “Dan kunnen we stiekem naar het linkerrijtje gaan kijken. Maar bij een nederlaag is het nog maar één punt, zo is het ook”, roept Saymak.

Hekkensluiter Roda JC staat dit seizoen nou niet bol van de aanvullende impulsen. In totaal maakte de ploeg tot dusver slechts vijf doelpunten en dat in toch al elf wedstrijden. Uit bij FC Twente parkeerden de Limburgers de grootste dubbeldekker die er is en Saymak verwacht voor zaterdag hetzelfde. “We hebben videobeelden bekeken en ik ga er vanuit dat Roda hier flink in gaat zakken. Een snelle goal is altijd lekker, maar tegen dit soort tegenstanders helemaal. Als we een kans krijgen en die maken, dan kan het een leuke wedstrijd worden. We gaan dan zo met de OV-chipkaart de bus binnen”, lacht de middenvelder, die zelf wederom in de basis start. Hij is zo goed als fit. “In het veld zijn er nog wel eens dingen die niet lukken, maar dat komt wel weer. Het gaat de goede kant op. Op naar de volgende overwinning.”

Verwachte opstelling PEC Zwolle: Van der Hart; Schenkeveld, Van Polen, Van de Pavert, Verdonk; Holla, Warmerdam; Ehizibue, Saymak, Thomas; Menig

Voetbal, Mustafa Saymak, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws