Saymak: ‘Het voelt nog niet zoals het hoort’

| 09-02-2018

PEC Zwolle treedt zaterdag op bezoek bij FC Utrecht wederom aan zonder Bram van Polen. De captain kampt nog altijd met een blessure en daardoor lijkt zelfs het thuisduel met Ajax geen haalbare kaart. Trainer John van ’t Schip lijkt in vergelijking met Heerenveen niets te wijzigen. “We moeten in ieder geval niet verliezen”, is Mustafa Saymak voorzichtig.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De middenvelder miste, net als zijn collega Ryan Thomas, twee wedstrijden, waarin PEC Zwolle pittige nederlagen voor de kiezen kreeg. Tegen SC Heerenveen waren Thomas en Saymak weer terug en direct werd er gewonnen. Toch is Saymak nog niet helemaal fit, zo vertelt hij. “Het voelt nog niet helemaal vrij en dat gaat misschien ook nog wel even duren. Tegen Heerenveen had ik er eigenlijk geen last van, maar vandaag tijdens de training voelde ik dat de tape strak zat. We moeten maar even kijken hoe we dat in Utrecht oplossen, want ik kan wel spelen. Maar het is nog niet zoals het hoort.”

Voor PEC is de wedstrijd tegen Utrecht een belangrijke, ook omdat Vitesse en Feyenoord zondag tegen elkaar spelen. Bij een zege zetten de Zwollenaren een reuzenstap naar de play-offs om Europees voetbal. “Vitesse heeft donderdag verloren en dat is voor ons al een pluspunt. Al kijken we daar niet echt naar. Als wij de wedstrijden winnen waarin we de punten moeten pakken, dan moet het qua play-offs wel goed komen”, denkt Saymak, die naar alle waarschijnlijkheid weer Wouter Marinus als spits voor zich heeft. “Ik denk dat we niet echt een vaste spits hebben. Met onze manier van spelen is het voor een spits ook lastig. Echte voorzetten komen er haast niet.”

Saymak verwacht dat PEC, bijna traditiegetrouw, aan de bak moet in Utrecht. “Zeker in Utrecht moet je vanaf het begin agressief zijn. Als we denken dat het alleen met voetbal kan, dan lukt het niet. Het loopt daar nog niet heel lekker, dus ze willen vast wat laten zien. En het veld kunnen ze niet meer als excuus gebruiken. Wij moeten laten zien dat Utrecht niet verder is dan ons.” De wedstrijd tussen FC Utrecht en PEC Zwolle begint zaterdag om 18.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Reinold Wiedemeijer.

Voetbal, Mustafa Saymak, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws