Saymak: ‘Het is vertrouwen en kwaliteit’

| 10-12-2016

Mustafa Saymak doet de handen zo’n beetje al omhoog. Hij krijgt een cadeautje van Willem II en kan daardoor Queensy Menig alleen richting het vijandelijke doel sturen. Oog in oog met Lamprou weet Menig niet te scoren en dat blijkt uiteindelijk de grootste PEC-kans van de wedstrijd. “Met Queensy zijn kwaliteiten is het normaal gesproken een doelpunt. Nu helaas niet”, zegt Saymak na de 0-0.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het lukt PEC Zwolle maar niet om een veldoverwicht om te zetten in effectiviteit. “De knop gaat maar niet om”, zei trainer Ron Jans zaterdagavond. En dat is eigenlijk best een goede conclusie. Want kansen speelt PEC op zich wel bij elkaar, net als in de vorige thuiswedstrijd tegen FC Groningen (0-4). Scoren is echter een ander verhaal. Saymak, die na zeventig minuten naar de kant wordt gehaald, ziet het allemaal gebeuren. Het zorgt voor frustratie, dat is duidelijk. “Dit is zeker klote”, begint de middenvelder zijn relaas. “We spelen best aardig, creëren ook genoeg kansen, maar ze gaan er niet in. Als Queensy die bal wel maakt, dan speel je een hele andere wedstrijd. Een doelpunt zorgt voor vertrouwen en dat missen we nu. Als is het misschien ook wel een beetje kwaliteit.”

Wat moet er gebeuren om PEC Zwolle weer aan het scoren te krijgen? Moet er een aanvalsleider bij? Saymak vindt dat de ploeg wel over de benodigde kwaliteiten beschikt. “Dat bedoel ik te zeggen. De kwaliteiten die we hebben, komen er nog niet uit. Maar ze zijn er wel. Ik ben er niet voor om te roepen of er iemand bij moet. We moeten daar ook niet teveel mee bezig zijn, want dan gaat het echt niet beter.” Saymak hoopt vooral dat het dubbeltje heel snel de Zwolse kant op gaat vallen. “Vandaag was het zestig procent voor ons, veertig procent voor Willem II, dan moet het een keer onze kant op vallen. Dat is helaas nog niet gelukt.”

Voetbal, Mustafa Saymak, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws