Saymak: ‘Heb sportief een bijdrage gehad’

| 27-01-2018

Als PEC Zwolle-middenvelder Mustafa Saymak na afloop voor een vijftal kladblokken verschijnt, gaat het al snel niet meer over de verliespartij tegen Vitesse (1-2). Hij moet praten over zijn toekomst, want zijn contract loopt komende zomer af. “Als ik transfervrij zou gaan, heb ik zeker sportief een bijdrage gehad”, stelt Saymak.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het is duidelijk dat Saymak eigenlijk helemaal niet over zijn toekomst wil praten. Hij heeft de laatste tijd al zo vaak moeten vertellen over de transferperiode, dat hij bijna aast op een tijdelijk spreekverbod. “Nu sta ik hier weer en bijna alle vragen gaan over mijn toekomst. Eigenlijk wil ik daar verder niet teveel over zeggen. Ik ben er ook niet mee bezig, want dat vind ik niet fair richting mijn teamgenoten”, vertelt Saymak, die uiteindelijk wel wat prijsgeeft. Het zou kunnen zijn dat hij het seizoen ‘gewoon’ in Zwolle afmaakt.

“Als het plaatje klopt, dan kan het zijn dat ik vertrek. Maar als er niets concreets voorbij komt, kan ik ook blijven. Ik heb twee kids, een vrouw en de leefomstandigheden moeten daarom goed zijn.” Het contract van Saymak loopt af en dus zou het zo kunnen zijn dat hij PEC Zwolle in de zomer gratis verlaat. “Op Twitter krijg ik vragen van supporters, want ik heb in 2015 gezegd dat de club iets aan mij moet overhouden. Maar ik ben inmiddels bijna 25 en dan moet je afwegen wat de doelen in het leven zijn. Ik ben kampioen geworden met FC Zwolle, heb de beker en de Johan Cruijff Schaal gewonnen. Ze hebben wel wat aan mij gehad.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Wat zuur blijft is de nederlaag tegen Vitesse en dat is wat Saymak mee naar huis neemt. Transfer of niet, hij baalt als een stekker. “Het is pijnlijk. In de eerste helft kregen we Vitesse niet onder controle en in de tweede helft juist wel. Ik wil niet zeggen dat het heel goed was, maar Vitesse had nog maar weinig te vertellen. Aan het begin van dit seizoen was hij waarschijnlijk aan de andere kant gevallen”, zegt Saymak over de winnende goal van Mason Mount.

Voetbal, Mustafa Saymak, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws