Sarah van Beilen springt op NK naar zilver

| 11-02-2019

Sarah van Beilen van de Zwolse atletiekvereniging PEC 1910 heeft op het NK indoor voor junioren een zilveren medaille gewonnen. In Omnisport Apeldoorn kwam Van Beilen bij het hoogspringen tot een hoogte van 1.75 meter. In een sterk deelnemersveld sprong alleen Fay Witte twee centimeter hoger. Britt Weerman werd derde.

© Ed Turk

De 16-jarige Sarah van Beilen sprong vorig jaar, met een hoogte van 1.68 meter, naar een derde plek. Zij wist zich dit jaar met maar liefst zeven centimeter te verbeteren. Vorige maand wist de PEC-atlete, met een sprong van 1.73 meter, het internationale toernooi in Herzebrock-Clarholz (Duitsland) op haar naam te schrijven. Sinds vorig jaar traint zij op uitnodiging van de Atletiekunie mee op Papendal. Van Beilen zit verder nog op het CSE (Centre for Sport and Education) in Zwolle, waar zij haar VWO-opleiding combineert met topsport.

Op zondag 17 februari staat voor de B-junior het NK voor senioren op het programma, waar zij met een vergelijkbare sprong zo maar eens bij de beste zes van Nederland kan eindigen.

Atletiek, PEC 1910, Sarah van Beilen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws