Sandler over City: ‘Was wel een beetje gek’

| 31-01-2018

De bekernederlaag tegen AZ is nog kakelvers, maar in de mixed zone van het AFAS Stadion gaat het woensdag nergens anders over. Philippe Sandler meldt zich om te praten en dat gaat uiteraard over zijn transfer naar Manchester City. “Het was eigenlijk wel een beetje gek. Je moet eerst maar zien hoe serieus het is”, zegt de hoofdpersoon.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De 20-jarige verdediger maakt een stap waar iedere jonge jongen van droomt. Hij gaat naar Manchester City, op dit moment misschien wel de beste club op de wereldbol. Een week geleden kwam de interesse op tafel. “Het bleek nog serieus ook. Ik ben er volgens mij wel redelijk rustig onder gebleven, heb niet gelezen wat er in de media verscheen. Ik heb me zo normaal als mogelijk op deze wedstrijd gefocust”, zegt Sandler, die wel op maandag in Manchester was. Daar doorliep hij de medische keurig en praatte vader Sandler met Josep Guardiola. “Hij wachtte op mij, maar ik was met die keuring bezig. Toen heeft hij met mijn vader gesproken.”

Overgang in de zomer
De coach van City was positief en dat is Sandler uiteraard ook. Niet in de laatste plaats omdat hij het aankomende half jaar in Zwolle blijft. In eerste instantie leek hij het seizoen op huurbasis af te maken, maar uiteindelijk werd het papierwerk niet op tijd afgerond. Zodoende maakt Sandler pas in de zomer de overstap. “Ik denk dat iedereen bij Zwolle blij is met deze transfer en ik ook. Ze volgen iedere wedstrijd van mij en dat is mooi. Het uiteindelijke doel is om in City 1 te spelen en hoe, dat maakt niet uit.”

Ehizibue baalt vooral
Natuurlijk was er ook nog de wedstrijd tegen AZ, waarin PEC Zwolle met liefst 4-1 onderuit ging. Kingsley Ehizibue zag dat keeper Diederik Boer op 2-1 een rode kaart kreeg en dat daarmee de strijd wel gestreden was. “Ja, dan weet je wel dat het gedaan is. Voor die rode kaart hadden we het al lastig en daarna helemaal. AZ kreeg er zin in en dan is het lastig af te stoppen. De trainer van AZ heeft het goed voor elkaar, want ze spelen goed voetbal. Helaas voor ons.”

Voetbal, KNVB Beker, Eredivisie, PEC Zwolle, Kingsley Ehizibue, Philippe Sandler

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws