Sandler: ‘Moeten als team gaan knokken’

| 20-08-2016

De sleutel van de simpele PSV-overwinning in Zwolle? Overduidelijk het middenveld. Met Davy Pröpper, Andres Guardado en Jorrit Hendrix beschikken de Eindhovenaren over een prima trio, dat menig middenveld het nakijken gaat geven. Ook dat van PEC, met Philippe Sandler in de gelederen. “We hadden compacter moeten staan”, vindt hij na afloop van het verloren duel (0-4).

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De positie als middenvelder is voor Sandler allesbehalve natuurlijk. De van Ajax overgekomen krullenbol stond tot vorig weekend te boek als centrale verdediger. Ook in de jeugdopleiding van de Amsterdammers nam hij voornamelijk die positie in, maar bij PEC Zwolle is het op dit moment wel anders. Tegen Sparta Rotterdam viel hij in als rechtshalf en deed dat niet onverdienstelijk. Voldoende voor Jans om dat project door te zetten. “Ik denk dat de trainer het ook wel goed vond gaan. Dinsdag heb ik tegen Jong Willem II ook als middenvelder gespeeld en dat ging ook wel goed. Het verbaasde mij dus niet dat ik vandaag mocht starten”, stelt de 19-jarige Sandler na zijn eerste basisplaats in de eredivisie.

Toch is het een eerste basisplaats om snel te vergeten. Dat gaat hij vast en zeker niet doen, maar mocht het wel zo zijn dan is dat niet raar. Samen met collega’s Wout Brama en Ryan Thomas kan hij namelijk niets beginnen tegen de drie middenvelders van PSV. Maar eigenlijk kan het hele Zwolse elftal geen vuist maken. “We laten ons in de duels aftroeven, zeker in de eerste duels. Het gaat om het winnen van de duels, omdat je dan vanaf het begin wat beter in de wedstrijd komt. En dan kunnen wij PSV écht wel pijn doen”, denkt Sandler, die kritisch naar zijn eigen prestatie kijkt. Hij werd in de rust dan ook gewisseld. “Ook ik moet de duels gaan winnen. Eigenlijk kan het allemaal wel beter.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Goed, het is geen competitiestart die lang in het geheugen van de gemiddelde Zwollenaar blijft hangen. Eén punt uit drie wedstrijden is een magere score en niet zoals PEC Zwolle het de laatste twee jaar gewend is. Toch zijn er nog geen grote zorgen. “Ik ben niet geschrokken, maar het moet allemaal wel beter. Ik hoop dat we een goede trainingsweek kunnen draaien en er tegen Heerenveen als team staan. Want wij hebben voetballend genoeg kwaliteiten, daar ligt het niet aan. Nu moeten we als team gaan knokken.”

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion, Philippe Sandler

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws