Sandler: ‘Het was beter dan de laatste tijd’

| 14-04-2018

PEC Zwolle gaat de play-offs halen. Die overtuiging is nog steeds aanwezig bij verdediger Philippe Sandler. Ook na het gelijke spel van zaterdagavond tegen Excelsior (1-1). De uitgangspositie wordt met de week minder goed, maar toch is de jongeling nog altijd zeker van zijn zaak. “Het was vandaag al beter dan de laatste tijd”, vindt hij.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het zelfvertrouwen bij Sandler, het is de vraag of dat na de afgelopen periode wel gepast is. PEC Zwolle bevond zich in de winterstop in een zetel en de ambitie om de play-offs voor Europees voetbal te winnen, leek terecht. Na de winter is winnen er echter amper bij en moet PEC alle zeilen bijzetten om de play-offs überhaupt te halen. Toch is er nog steeds dat zelfvertrouwen, ook na de 1-1 tegen Excelsior. “We creëren zoveel kansen. De trainer zei net dat we twintig keer op het doel hebben geschoten en dan moet je er gewoon een paar maken. Dat is het. Je moet scoren. Het is gewoon kloten dat je de kansen niet afmaakt”, roept Sandler.

De wens van de verdediger valt ook wel te billijken. Sandler is bezig aan zijn laatste wedstrijden in het shirt van PEC en wil dat natuurlijk zo goed mogelijk afsluiten. Er kwam de laatste tijd veel op hem af, met name door de transfer naar Manchester City. “Misschien was het soms wat minder, maar het hele team speelt wat minder. Ik probeer gewoon mijn ding te doen. Ik heb veel op me af gekregen, maar volgens mij ben ik daar rustig onder gebleven”, vindt Sandler, voor wie het misschien wel zijn laatste drie wedstrijden in het shirt van PEC Zwolle worden. Te beginnen dinsdag bij Twente, waar alleen de drie punten tellen. “Elke wedstrijd is nu cruciaal, deze hadden we ook gewoon moeten winnen. Dinsdag gaan we er weer vol voor”, is Sandler duidelijk.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion, Philippe Sandler

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws