Sandler: ‘Heel rommelig, van beide ploegen’

| 24-02-2018

Het chagrijn druipt er vanaf als Philippe Sandler zich zaterdagavond in de mixed zone laat zien. De verdediger zag PEC Zwolle met 2-1 verliezen bij Heracles Almelo, al had het duel ook zomaar anders af kunnen lopen. “Het was niet echt een goede wedstrijd, maar toch hebben we genoeg kansen gecreëerd”, weet Sandler.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Zeker in de eerste helft komt PEC Zwolle helemaal niet in het eigen spel. Heracles weet de ploeg zo af en toe terug te drukken op eigen helft en dat zorgt langs de lijn voor een druk gebarende John van ’t Schip. “Het was heel rommelig, van beide ploegen. We speelden op elkaars fouten en dat moeten wij gewoon niet doen. Wij moeten van eigen kracht uit gaan en dat lukte vandaag niet goed. Zij spelen met beweeglijke middenvelders, dat wisten we, maar vooral in de eerste helft speelden we te afwachtend. Als ik wist hoe dat kwam…”, zegt Sandler, die desondanks genoeg kansen voor zijn ploeg zag. “Maar ze gaan er niet in.”

Door de nederlaag bij Heracles Almelo wordt het er in de strijd om de play-offs niet minder spannend om. Sandler maakt zich daar niet zo druk om, hij is vooral bezig met de aankomende wedstrijd en met zichzelf. “Ik hou het niet heel goed in de gaten”, geeft Sandler eerlijk toe. “Ik hoor af en toe wel van de boys hoe we er voor staan. Deze punten waren wel belangrijk, dus dat is zonde. In de uitwedstrijden lukt het even niet om ons eigen spel te spelen en dat moeten we snel verbeteren.”

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Philippe Sandler

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws