Sandler: ‘Basisplaats geeft vertrouwen’

| 03-11-2017

Sprookjes en PEC Zwolle, het is een combinatie die de afgelopen week veelvuldig te zien en te lezen was. Zelfs het woord kampioenschap kwam al voorbij, met als vergelijking de droom die Leicester City in het seizoen 2015-2016 leefde. Zondag moet PEC Zwolle eerst maar eens een resultaat weghalen bij Vitesse en dat moet het doen zonder clubtopscorer Youness Mokhtar. “Dit zijn de mooie wedstrijden”, vindt verdediger Philippe Sandler.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Sandler gelooft in sprookjes, zegt hij. Toch wil de 20-jarige centrale verdediger rond PEC nog niet van een sprookje spreken. Kampioen worden zou een sprookje zijn, maar het is ongepast om daar nu al over te praten. Zo volgen er de aankomende weken wedstrijden tegen Vitesse, PSV, SC Heerenveen en FC Utrecht en dat zijn allemaal ploegen uit het linkerrijtje. Mooie tests, maar het kan zo zijn dat PEC na dat kwartet ineens onderin het linkerrijtje staat. Dat zou allerminst een schande zijn, maar ergens niet onlogisch. PEC doet het prima, maar moet nog wel de degens kruisen met de concurrentie. “Die wedstrijden speel je het liefste. Als wij ons niveau vasthouden, dan denk ik dat we de play-offs kunnen halen. Wat dat betreft zijn dit wel belangrijke wedstrijden”, zegt Sandler.

Sandler zelf keerde vorige week tegen ADO Den Haag terug in de basis. De verdediger kampte een drietal weken met een hamstringblessure en verloor daardoor zijn basisplaats aan Nicolas Freire. Tegen ADO speelde Sandler negentig minuten en deed dat, opnieuw, naar behoren. Daarvoor trad hij ook al aan tegen Kozakken Boys en in dat duel nam hij zelfs een doelpunt voor zijn rekening. “Ik had wat last van een hamstringblessure, maar dat voelt nu weer goed. Dan is het fijn dat je weer in de basis staat, want dat geeft vertrouwen. Nicolas heeft het ook goed gedaan, maar de trainer koos voor mij. Dat is mooi”, vertelt Sandler, die door zijn prestaties wederom een uitnodiging ontving voor de selectie van Nederland onder 20.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

PEC Zwolle kan in de topper tegen Vitesse niet beschikken over de geblesseerde Youness Mokhtar, die vervanger wordt door Terell Ondaan. Daarnaast is Stef Nijland weer fit genoeg om te spelen, waardoor het de vraag is wie zondagmiddag de spits is. Trainer John van 't Schip trok logischerwijs een rookgordijn op. Sandler staat naar alle waarschijnlijkheid weer in het hart van de defensie. “Dat denk ik wel ja, al moeten we dat nog zien tijdens de training van zaterdag. Vitesse heeft veel persoonlijke kwaliteiten. Ze speelden Heerenveen laatst helemaal weg, maar spelen ook mindere wedstrijden. Het is maar net hoe ze voor de dag komen”, vertelt de verdediger, die logischerwijs denkt dat PEC zondag een kans heeft. “Als wij ons positiespel spelen en de kansen benutten, dan is er iets mogelijk. We zijn goed bezig en moeten dat doorzetten.”

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Sandler, Van Polen, Dekker, Thomas, Saymak, Namli, Ondaan, Parzyszek

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Philippe Sandler

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws