Sander Boschker verpest Zwols feestje

| 09-11-2010

Een spectaculaire vuurwerkshow voor de wedstrijd. Een geweldige sfeer in een bomvol stadion. En een sterk spelend FC Zwolle. Ondanks deze ingrediënten is de ploeg van trainer Art Langeler er dinsdagavond niet in geslaagd om voor een stunt te zorgen in het KNVB bekertoernooi. De Zwollenaren moesten na het nemen van strafschoppen uiteindelijk buigen voor landskampioen FC Twente.

Niet dat Zwolle nu handenvol kansen creëerde, maar de thuisploeg bood de regerend landskampioen en huidige koploper in de eredivisie op voetballend gebied prima partij. Twente, met creatieve spelers als Arnold Bruggink en Anouar Diba in de basis, wist de Zwolse muur niet te slechten. Na de thee schoot Zwolle uit de startblokken en was het zowaar de bovenliggende partij. Danny Schreurs kreeg namens de thuisploeg dé kans op de openingstreffer, maar de spits schoot op aangeven van collega-aanvaller Sjoerd Ars vanaf de punt van het vijfmetergebied huizenhoog over.

Trainer Michel Preud'homme zag het verval van zijn ploeg met lede ogen aan en maakte zich bozer en bozer langs de lijn. Twintig minuten na rust besloot de Belg alsnog Bryan Ruiz en Nacer Chadli in te brengen in een poging een beslissing te forceren. Dat lukte aanvankelijk, al was het in het geheel niet conform het spelbeeld. Een kleine tien minuten voor tijd schoof Chadli een prachtig steekballetje van Dario Vujicevic onder doelman Diederik Boer door: 0-1. Kort voor tijd kreeg Zwolle echter waar het recht op had: de gelijkmaker. Invaller Yanic Wildschut passeerde de statische Douglas en punterde met buitenkant rechts de bal achter doelman Sander Boschker: 1-1.

In de verlenging maakte Zwolle de meeste aanspraak op een treffer. Het feit dat Twente-goalie Sander Boschker het drukker had dan Diederik Boer aan de overkant was veelzeggend. Boschker redde tot tweemaal toe op een inzet van Sjoerd Ars en tikte een schuiver van Wildschut met een uiterste krachtsinspanning net naast de paal. Het draaide uit op strafschoppen. En in de strafschoppenserie faalde alleen de net ingevallen Frank Olijve. Hij schoot de derde penalty slap in de handen van Boschker.

Voetbal, FC Zwolle, Art Langeler, KNVB Beker, FC Zwolle Stadion, Yanic Wildschut, Frank Olijve, Sjoerd Ars

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws