Samenwerkingsverband VVZ blijft in stand

| 27-11-2018

ZAC en Zwolsche Boys blijven ook de komende drie jaar samenwerken rond het vrouwenvoetbal. Even leek het doek voor Voetbal Vrouwen Zwolle (VVZ) te vallen, maar nu hebben de verenigingen elkaar toch weer gevonden. “De komende periode gaan we dit besluit verder uitwerken”, zo luidt de verklaring.

SVO VVZ is een samenwerking tussen ZAC en Zwolsche Boys, in het leven geroepen in 2014. De clubs bundelen sinds dat jaar de krachten en bieden onder één vlag vrouwenvoetbal aan. Dat blijft ook de aankomende drie seizoenen zo. “Er zijn de afgelopen periode constructieve gesprekken gevoerd. Mede op basis van deze gesprekken hebben beide besturen besloten de samenwerking voort te zetten. In principe voor drie jaar, waarbij we elk seizoen een moment kiezen om de samenwerking te evalueren en eventueel bij te stellen”, valt te lezen.

Het eerste elftal van SVO VVZ doet het dit seizoen naar behoren. Na zeven wedstrijden staat de ploeg bovenaan in de derde klasse. Mede daarom is men positief over de samenwerking. “We zijn verheugd dat we met elkaar tot een goed besluit zijn gekomen”, laten beide clubs nog weten. “Goed voor de meiden en vrouwen die onder de vlag van VVZ voetballen en ook goed voor de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal bij beide verenigingen. We komen vast tot goede samenwerkingsafspraken, die de toekomst van het vrouwenvoetbal bij beide verenigingen en VVZ veiligstellen.

Voetbal, ZAC, Zwolsche Boys, Vrouwen Voetbal Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws