Sainsbury verkast per direct naar China

| 25-01-2016

Trent Sainsbury maakt per direct de overstap naar het Chinese Jiangsu Suning FC. De verdediger tekent in China een contract voor drie seizoenen en sluit dinsdag al aan bij de selectie van zijn nieuwe club. In Zwolle kwam de Australiër tot 33 optredens in het eerste elftal. In die periode won hij de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. “Het voelde als een rit in de achtbaan”, vertelt Sainsbury.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De verdediger kijkt met goede gevoelens terug op zijn tijd in Zwolle. “De afgelopen twee jaar heb ik met veel plezier bij Zwolle gespeeld; we hebben samen veel meegemaakt. Het hoogtepunt was voor mij de winst van de Johan Cruijff Schaal, aangezien ik de historische bekerfinale tegen Ajax geblesseerd vanaf de tribune moest bekijken. Ook de band met de supporters heb ik altijd fijn gevonden. Dank jullie wel voor de support, ik wens de club veel goeds voor de toekomst en wie weet tot ziens”, roept Sainsbury, die sinds januari 2014 het shirt van PEC Zwolle droeg. In december van 2015 maakte hij op bezoek bij NEC zijn eerste en enige doelpunt in Zwolse dienst.

Technisch directeur Gerard Nijkamp rept over een mooie overeenkomst. “Trent heeft zich tijdens zijn periode in Zwolle goed doorontwikkeld. Zo heeft hij een plek in het nationale team van Australië veroverd, waarmee hij vorig jaar de Azië Cup won, en maakte hij veel speelminuten in ons elftal. Voor zowel Trent als PEC Zwolle is deze overstap een hele mooie overeenkomst, waar we simpelweg geen nee tegen konden zeggen. De club wenst Trent veel succes bij zijn nieuwe werkgever in China.”

Voetbal, Gerard Nijkamp, Eredivisie, PEC Zwolle, Trent Sainsbury

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws