Sabine van Eijk helpt HC Zwolle aan zege

| 26-03-2017

Alles moest uit de kast, maar het is de dames van HC Zwolle zondagmiddag gelukt om te winnen van GCHC. Na een wervelende eerste helft stond de ploeg met 0-1 voor en uiteindelijk lukte het maar net om de punten mee naar huis te nemen. Een treffer van Sabine van Eijk bracht de beslissing: 1-2. “We speelden echt een hele goede eerste helft, één van de besten van dit seizoen”, vindt trainer Roel Stofmeel.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de dames van HC Zwolle. Op bezoek bij GCHC waren de Zwollenaren oppermachtig, alleen lukte het in eerste instantie amper te scoren. Helena Bakker was de enige die de keepster van GCHC kon verslaan, verder was dat voor niemand weggelegd. “We waren oppermachtig, de tegenstander kwam er niet aan te pas. Alleen lukte het maar niet om het balletje langs de keeper te krijgen, waardoor we geen afstand namen”, zegt Stofmeel. Uiteindelijk moest HC Zwolle dat bekopen met de gelijkmaker, maar toch ging het met een zege aan de haal. Van Eijk werd de matchwinner, want zij was verantwoordelijk voor de 1-2. “Een combinatie van kwaliteit en hard werken brengt ons de overwinning. We hadden het wel eerder af moeten maken”, concludeert Stofmeel.

Duidelijke nederlaag heren
De heren van HC Zwolle leden zondag een duidelijke nederlaag tegen nummer twee Victoria. De ploeg van trainer Bert Bunnik moest liefst vier tegentreffers slikken, terwijl het daar zelf niets tegenover kon zetten. Zodoende eindigde het duel op sportpark Het Hoge Laar in een 0-4 overwinning voor Victoria.

Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws