Saaltink: ‘De verschillen worden kleiner’

| 08-06-2017

De strandvoetbalsters van HTC zijn weer terug in het land. De Zwolse formatie deed de afgelopen week mee aan de Euro Winners Cup in Portugal, waar de ploeg als dertiende eindigde. Een minimaal resultaat, maar toch is HTC blij met de vertoonde vooruitgang. “De verschillen worden kleiner en dat is heel erg leuk om te zien”, roept aanvoerder Stef Saaltink.

Het begin van het toernooi was, in ieder geval qua resultaat, prima. HTC won de eerste groepswedstrijd en leek zich zodoende op te kunnen maken voor de strijd om de plaatsen één tot en met acht. Zover kwam het alleen niet, want de overige twee wedstrijden werden op onfortuinlijke wijze verloren. “Daarin hadden we echt pech. We kregen twee hele late tegengoals, waardoor we die wedstrijden verloren. Al had je er maar één gewonnen, dan nog was dat voldoende geweest om door te gaan”, vertelt Saaltink. Wat restte was de strijd om plaats negen, maar het lukte ook niet om die plaats te bereiken. HTC werd dertiende. “Er zat wel meer in, denk ik. Maar het is al mooi dat we goed mee kunnen doen. Vorig jaar verloren we wedstrijden met ruim verschil, dat is nu niet gebeurd.”

En dus keerde HTC met een redelijk goed gevoel terug op vaderlandse bodem. Na de Euro Winners Cup gaat de blik van de strandvoetbalsters direct op de reguliere competitie, om zodoende weer een ticket voor volgend jaar te bemachtigen. “We moeten zorgen dat we Nederlands kampioen worden, zodat we ons hoe dan ook kwalificeren. In Nederland spelen we nu drie periodes van twaalf minuten en dat spelen ze tijdens de Euro Winners Cup ook. Daar wennen we steeds meer aan, dus hopelijk kunnen we volgend jaar ook weer meedoen. We houden nu al in de gaten waar het toernooi dan wordt gehouden”, zegt Saaltink, die zelf redelijk op schot was. Vooral in de poulefase nam ze een paar goals voor haar rekening.

De tocht richting het Nederlands kampioenschap begint zaterdag, als HTC in actie komt in Almere. Daar moeten de Zwolse dames direct aan de bak, want er wachten wedstrijden tegen concurrenten DTS Ede en VIOD. “Als we die allebei winnen, dan zijn we al zo goed als geplaatst voor de finaleronde”, denkt Saaltink. De tweede speelronde is op 18 juni in Scheveningen en voor de speelronde van 1 juli is de locatie nog niet bekend. In het weekend van 22 en 23 juli worden de finales gespeeld, eveneens op het strand van Scheveningen.

Voetbal, HTC, Beachsoccer


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws