Saaltink: ‘Beachsoccer gaat richting de top’

| 11-07-2017

De Nederlandse beachvoetbalsters keerden maandagavond met een bronzen EK-plak terug op vaderlandse bodem. Onder hen waren vier speelsters van HTC Beachsoccer en één van hen was Stef Saaltink. Zij trok met gemengde gevoelens huiswaarts. “We behoren tot de top, dat is wel duidelijk. Maar we hadden Europees kampioen kunnen worden”, is de aanvoerster van HTC duidelijk.

Binnen de kortste keren had Nederland in Portugal de stunt van het toernooi al te pakken. In de openingswedstrijd nam de ploeg het op tegen regerend Europees kampioen Spanje en tot ieders verbazing ging Oranje met een 2-1 zege aan de haal. “Dan denk je dat een finaleplaats er wel in zit, maar helaas hadden we pech. In de wedstrijd tegen Engeland maakte de arbitrage een fout, waardoor we met 3-4 verloren”, vertelt Saaltink, die zelf de hoofdpersoon in het verhaal was. “Als er in het beachsoccer een omhaal wordt gemaakt, mag je de speler niet meer aanvallen. Ik draaide netjes weg, maar kreeg de bal hard in mijn nek. Daarop gaf de scheidsrechter een penalty, terwijl ik niets fout deed.”

Uiteindelijk bleek die misser beslissend en zat er voor Nederland niets anders op dan spelen voor plaats drie. Die pot werd gewonnen, Tsjechië werd met 1-0 over de knie gelegd. “Het Nederlands beachsoccer gaat richting de top. Het gaat vrij snel, maar het wordt ook steeds populairder. We kunnen nu al goed mee met Engeland en Spanje en winnen zelfs. Ik denk dat we richting de wereldtop kunnen”, zegt Saaltink, die zich wel beseft dat ze deel uit maakt van iets speciaals. Want lang niet iedereen kan zich international noemen en hoort voor een wedstrijd het Wilhelmus. “Dat blijft iedere keer speciaal en geeft kippenvel. Dat het dan drie dagen achter elkaar is, maakt geen verschil. Dat zal ook voor altijd blijven, denk ik.”

Roep om indoorveld
Met een bronzen medaille waren de vrouwen voor deze keer tevreden, maar het schept automatisch grootse ambities. Om die ambities kracht bij te zetten, hopen de Zwolse internationals op bijval vanuit hun eigen stad. “Op dit moment trainen we alleen outdoor, terwijl ze in bijvoorbeeld Spanje het hele jaar kunnen trainen. Wij willen graag een indoorveld, zodat we altijd kunnen trainen. Zwolle ligt centraal en dat is ideaal, ook voor de andere internationals. Wij hopen dat Zwolle daarin iets wil doen.”

Voetbal, HTC, Beachsoccer

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws