Ryan Thomas tekent nieuwe verbintenis

| 31-03-2016

Ryan Thomas heeft zijn contract bij PEC Zwolle met één jaar verlengd. De Nieuw-Zeelander stond in eerste instantie tot medio 2018 onder contract, maar blijft nu tot het einde van het seizoen 2018-2019 aan de club verbonden. “Het stemt mij erg gelukkig dat ik mijn contract heb verlengd. PEC Zwolle heeft een speciale plek in mijn hart gekregen”, reageert de 21-jarige middenvelder.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Thomas kwam ruim twee jaar geleden over uit Nieuw-Zeeland en groeide in Zwolle rap uit tot een publiekslieveling. In het shirt van PEC Zwolle maakte hij onder meer deel uit van de ploeg die de KNVB Beker won. In de finale tegen Ajax (5-1) nam hij twee treffers voor zijn rekening. De Nieuw-Zeelander heeft het nog altijd naar zijn zin in Zwolle. “Ik heb de verschillende opties afgewogen, maar heb geen haast om naar een andere club te gaan. Dat komt ook omdat PEC Zwolle zich de laatste seizoenen flink heeft ontwikkeld. Waar we aan het begin enkel als doelstelling hadden om niet te degraderen, doen we nu mee om een plaats in de top-8. Ik voel veel vertrouwen vanuit de club en wil, als ik volledig hersteld ben van mijn blessure, weer belangrijk zijn voor PEC Zwolle.”

Ook technisch directeur Gerard Nijkamp is in zijn nopjes met de verlengde overeenkomst. Hij maakte het nieuws eerder al bekend tijdens zijn bezoek aan het programma De Tafel van Kees op FOX Sports. “Als club zijn we erg content met het langer aanblijven van Ryan. Hij heeft sinds zijn komst aangetoond een absolute meerwaarde te zijn voor PEC Zwolle. Momenteel zit Ryan in de laatste fase van zijn revalidatie en wij hopen dan ook dit seizoen nog van zijn diensten gebruik te mogen maken. Dat spelers van dit kaliber ook de komende jaren in Zwolle spelen is goed voor zowel de club als de ontwikkeling van de spelers zelf.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Gerard Nijkamp, Eredivisie, PEC Zwolle, Ryan Thomas

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws