Ryan Thomas maakt overstap naar PSV

| 2 Maanden geleden.

Ryan Thomas vertrekt per direct naar landskampioen PSV. De 23-jarige middenvelder speelde vijf seizoenen in Zwolse dienst en won met de club onder andere de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. Thomas tekent in Eindhoven, als hij door de medische keuring komt, een contract voor vier seizoenen en treft onder andere oud-ploeggenoot Trent Sainsbury.

© Annet van Raalten

Thomas vertrok in 2013 uit Nieuw-Zeeland en streek neer in Zwolle. In totaal speelde hij 143 wedstrijden voor PEC, waarin hij goed was voor twaalf goals. In de finale van de KNVB Beker tegen Ajax maakte hij twee van de vijf doelpunten. “Ik denk dat het tijd is om de volgende stap in mijn ontwikkeling te zetten”, zegt Thomas op de site van PSV. “Ik heb bij Zwolle ontzettend veel geleerd. Dat ik nu bij een topclub als PSV mag laten zien wat ik in mijn mars heb, is fantastisch. Hier was ik aan toe. Ik kijk er ontzettend naar uit.”

Technisch directeur Gerard Nijkamp is tevreden over de deal. “Natuurlijk is het jammer dat Ryan uitgerekend vandaag vertrekt. Toch is dit voor beide partijen de beste uitkomst. Ryan zelf is toe aan een volgende stap en voor PEC Zwolle biedt deze transfer mogelijkheden om de club zowel binnen als buiten de lijnen verder te ontwikkelen. Daarnaast is het tekenend voor de groei van PEC Zwolle, dat we in staat zijn om spelers te verkopen aan de regerend landskampioen van Nederland.”

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Ryan Thomas

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws