Ryan Thomas: ‘Eerder het plan veranderen’

| 16-03-2018

PEC Zwolle speelt zondagmiddag een thuiswedstrijd tegen Feyenoord en moet het daarin doen zonder Dirk Marcellis en Bram van Polen. Marcellis is nog altijd geblesseerd, terwijl aanvoerder Van Polen een schorsing uitzit. “Het is een leuke wedstrijd, zeker thuis. Dit zijn de wedstrijden waar je naar uit kijkt”, vertelt middenvelder Ryan Thomas.

Dat Thomas zich kan verheugen op wedstrijden tegen de klassieke topclubs, blijkt wel uit de wedstrijden van eerder dit seizoen. De Nieuw-Zeelander, die opnieuw werd opgeroepen voor het nationale elftal van zijn land, blonk onder andere al uit tegen PSV. “Aan het begin van het seizoen kijk je als eerste wanneer de wedstrijden tegen de top drie zijn”, glimlacht Thomas. “Het zijn mooie wedstrijden om te spelen. Je weet dat het publiek er klaar voor is, dat de tegenstander er klaar voor is, en dat het een wedstrijd met een hoog tempo wordt. Op het moment doen we het niet zo goed, maar dit is juist een mooie wedstrijd om dat te keren.”

Want PEC Zwolle kent een moeizame periode. Na de winterstop werd er alleen gewonnen van NAC Breda en SC Heerenveen, terwijl er zeven keer werd verloren. “We spelen vaak een helft niet goed en dan duurt het te lang voor we het plan veranderen. We doen dat dan pas in de rust en dan is de wedstrijd vaak al gespeeld. Dat moet eerder. Zeker tegen ploegen uit de top zes, zeven, want die straffen dat af”, weet Thomas, die er samen met zijn ploeggenoten over sprak. “We hebben er deze week veel over gesproken en hebben allemaal weer hetzelfde doel. Nogmaals: hopelijk kunnen we het tegen Feyenoord omdraaien. Het is er een perfecte wedstrijd voor.”

De Rotterdammers kennen eveneens een lastige tweede seizoenshelft, want inmiddels staat de landskampioen op een straatlengte achterstand van koploper PSV. Daarbij komt ook nog eens dat Feyenoord het traditiegetrouw lastig heeft in Zwolle. Thomas: “Ze hebben een sterk team, willen druk zetten en in een hoog tempo spelen. Ik verwacht daardoor een open wedstrijd, met veel aanvallende intenties. Dat is voor de supporters leuk, maar ook voor de spelers. Het kan een mooie wedstrijd worden.” De wedstrijd tussen PEC Zwolle en Feyenoord begint zondag om 16.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Ryan Thomas

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws