Ruud Wellenberg nieuw in selectie PBSZ

| 21-05-2015

De beachvoetballers van Pelikaan Beach Soccer Zwolle (PBSZ) hebben voor het aankomende seizoen drie spelers aan de selectie toegevoegd. Berkum-speler Ruud Wellenberg is van de partij, terwijl ook Dennis van der Wal (Flevo Boys) en Marco ten Klooster (Broekland) zich bij de selectie hebben gevoegd. Vanaf 31 mei spelen de mannen van de trainers Folkher Langejans en Jurian Meijntjes drie weekenden lang hun wedstrijden in de eredivisie.

© Annet van Raalten

Na de verrassende en keurige derde plek van vorig jaar, gaat de Zwolse ploeg er alles aan doen om die prestatie dit seizoen te evenaren. De hoogste divisie is opnieuw opgedeeld in twee poules en PBSZ komt in divisie B veel ‘oude bekenden’ tegen. Net als vorig seizoen staan er in de reguliere competitie wedstrijden op het programma tegen BS Egmond, BS Katwijk, BS Utrecht en BS Lansingerland. Daarnaast speelt PBSZ tegen BS Hoorn/Samlex en BSK Moerdijk Koeriers. Zondag 31 mei begint de Zwolse formatie het seizoen in Scheveningen met wedstrijden tegen BS Egmond en BSK Moerdijk Koeriers, twee weken later gevolgd door duels in Amsterdam tegen BS Hoorn/Samlex en BS Utrecht. Op zondag 5 juli speelt PBSZ twee ‘thuiswedstrijden’ op sportpark De Pelikaan. Tegenstanders die dag zijn BS Katwijk en BS Lansingerland.

Het weekend daarop staan in Scheveningen de eerste play-offs op het programma. De bovenste vier ploegen uit beide poules gaan in de play-offs strijden om de landstitel, terwijl de onderste drie moeten spelen om lijfsbehoud. Ten opzichte van het vorige seizoen zijn er drie nieuwe spelers toegevoegd aan de Zwolse strandvoetbalploeg. Daarnaast bestaat PBSZ weer uit de gebruikelijke Zwolse namen als Mathijs Bouwhuis, Iljas Baltes en Roy Supèr. Terug in het team, na een slepende knieblessure, is oud-PBSZ’er Melvin Velthuis (Alcides/Excelsior ’31).

De volledige selectie ziet er als volgt uit:
1. Mathijs Bouwhuis (VV Berkum)
2. Bas Bouwhuis (WVF)
3. Adi Draganovic (Excelsior ‘31)
4. Dirk Muis (VV Berkum)
5. Iljas Baltes (HTC)
6. Jesper Harmens (Rohda Raalte)
7. Jordi Lemmens (VV Berkum)
8. Koen Hultink (SV Zwolle)
9. Marthijn van der Steege (SEH)
10. Michael Wolf (vv Heerde)
11. Roy Supèr (Zwolsche Boys)
12. Stefan Meijerink (HTC)
13. Django van der Landen (WHC/VV Heerde)
14. Melvin Velthuis (Alcides/Excelsior 31)
15. Ruud Wellenberg (VV Berkum)
16. Marco ten Klooster (Broekland)
17. Dennis van der Wal (Flevo Boys Emmeloord)

Begeleiding (speler/trainer):
18. Jurian Meijntjes
19. Folkher Langejans
20. Pascal Diender

Voetbal, Sportpark De Pelikaan, Beachsoccer, Pelikaan Beach Soccer Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws