Ruud ter Heide kopt FC Zwolle naar zege

| 09-03-2012

FC Zwolle heeft vrijdagavond in eigen stadion drie broodnodige punten weten te pakken. De Zwolse ploeg mistte in de wedstrijd een hand vol kansen, maar een knappe kopbal van spits Ruud ter Heide zorgde uiteindelijk toch voor opluchting in het Zwolse kamp: 1-0. FC Zwolle had FC Den Bosch onder controle en gaf vooral in de tweede helft weinig weg. Door de zege heeft Zwolle een voorsprong van zes punten op nummer twee Sparta, dat zaterdag nog wel in actie komt.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Trainer Art Langeler gaf vooraf aan dat zijn ploeg terug moest keren naar de basis en simpele dingen goed moest gaan doen. De Zwollenaren deden dit prima en hadden de wedstrijd vanaf de eerste minuut onder controle. Den Bosch was in het eerste kwartier nog wel dreigend via buitenspeler Jeffrey Vlug, maar tot grote kansen kwamen de Brabanders niet. Zwolle zette daar een poging van Joey van den Berg tegenover, maar die zag zijn inzet net naast het doel van de prima keepende Bruno Appels verdwijnen. Na het wegvallen van Den Bosch-aanvoerder Peters voerde FC Zwolle de druk op en werden de Bosschenaren steeds verder teruggedrongen op eigen helft.

Voor de rust kon FC Zwolle, ondanks goede kopkansen voor Ter Heide en Gerard Aafjes, het veldoverwicht niet omzetten in een doelpunt, maar in de tweede helft was het wel raak. De koploper in de Jupiler League trok vanaf het beginsignaal van de tweede helft ten aanval en dit resulteerde in een drietal goede kansen. Uiteindelijk was het Ruud ter Heide die in de 63ste minuut het enige doelpunt van de avond maakte, door een voorzet van Said Bakkati met zijn hoofd tot doelpunt te promoveren. FC Den Bosch bleef ook in het restant van de wedstrijd aanvallend onmachtig, waardoor Zwolle na twee wedstrijden zonder overwinning eindelijk weer eens drie punten aan het totaal kon bijschrijven.

“We speelden met Frank Olijve en Rochdi Achenteh vlak voor de verdediging, waardoor we een blok van zes achterin hadden staan”, vertelt verdediger Gerard Aafjes. “Dat werkte prima, zeker gezien de vijf tegendoelpunten van de laatste wedstrijden.” Na het bevrijdende eindsignaal van scheidsrechter Wegereef was de ontlading groot. Zowel op de tribunes als op het veld waren enkel blije gezichten te zien. “Ik ben trots op de ploeg, hoe ze de wedstrijd tot een succesvol einde hebben gebracht. Ondanks een goed voetballend Den Bosch, was Zwolle de bovenliggende partij”, concludeerde een tevreden Zwolse trainer Art Langeler. Smet op de avond was wel het uitvallen van Bart van Hintum, die in de 85ste minuut van de wedstrijd het veld met een jukbeenblessure moest verlaten.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Wedstrijdstatistieken:
FC Zwolle: Boer; Bakkati, Lachman, Aafjes, Van Hintum (85. Pot), Achenteh, Olijve, Slot, Van den Berg, Maachi (90. Mamedov), Ter Heide (85. Saymak).

FC Den Bosch: Appels; Van Buuren, Van Dinter, Peters (26. Reniers), Hofstede (73. Van Weert), Van Brakel, Vlug, Seuntjens, Van de Broek, Kilic (81. Nepomuceno), Van Moorsel

Scoreverloop:
63. Ruud ter Heide 1-0

Gele kaarten:
Van Buuren, Van Dinter, Hofstede (FC Den Bosch), Ter Heide (FC Zwolle)

Toeschouwers:
9.213

Arbitrage:
Dhr. Wegereef (scheidsrechter), dhr. Brink en dhr. Hoksbergen (ass. scheidsrechters) en dhr. Koekoek (vierde official).

Voetbal, FC Zwolle, Jupiler League, Ruud ter Heide

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws